19:49 16.11.2017

Лукашенко закликав банкірів перестати бути "збіговиськом жирних котів"

3 хв читати
Лукашенко закликав банкірів перестати бути "збіговиськом жирних котів"

Олександр Лукашенко розкритикував високі зарплати працівників білоруської банківської сфери. Щоб банкірам не бути "збіговиськом жирних котів", їх доходи, на думку президента, повинні відповідати рівню зарплат в країні

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що зарплата працівників банківської сфери повинна відповідати рівню зарплат в країні. Про це він повідомив під час наради з управління в кредитно-фінансових організаціях, передає агентство "Белта".

"Хотілося б, щоб банківська система не була, цитую народ, "збіговиськом жирних котів" (про це не тільки говорить робітник і селянин, про це говорить уся інтелігенція)", - зазначив Лукашенко. Зарплата банківських працівників, як підкреслив президент, "повинна відповідати тому рівню, який склався в країні з заробітної плати та доходах".

Чим багатше люди, тим краще для керівництва республіки, зауважив також Лукашенко. "Але ми знаємо реальність, в якій живе народ Білорусі: сьогодні ніхто не панує", - пояснив президент, закликавши "відповідати цьому і в банківській системі". "Тобто зарплата має бути заробленою, завжди банкіри про це говорять, і я їх в цьому підтримую. По всій країні даремної плати бути не повинно. Значить, і в банківській системі зарплата має бути заробленою", - впевнений Лукашенко.

Доходи білоруських банкірів, за його даними, діляться на "зарплату і зароблені бонуси". "А що це (бонуси) не гроші? Можна вибудувати таку систему, що будеш копійки отримувати протягом місяця, року, а бонусами можна вдавитися, як в народі кажуть", - розповів політик.

"Чіткий рівень заробітної плати", як зауважив президент, вже був введений в білоруських відомствах "після оптимізації в державних органах". "Від прем'єр-міністра до голови сільради - все чітко і зрозуміло" - уточнив він, додавши, що в разі, якщо хтось "скорочується - з'являються вільні гроші". "Забирай, розподіляй серед решти", - сказав політик.

"Як бачите, я тут не розділяю - приватні банки і державні. Є голова Національного банку (Білорусії), встановлено йому грошове забезпечення - починайте танцювати від голови Національного банку", - доручив білоруський лідер, помітивши також, що "не думає, що керівник конкретного приватного або держбанку працює більше і якісніше, ніж голова Національного банку".

Це вже не перший раз, коли білоруський лідер критикує доходи банкірів. У жовтні минулого року Лукашенко пообіцяв навести "залізний порядок" в зарплатах працівників цієї сфери. "Нещодавно перевірили заробітну плату. В країні криза, скрізь криза. <...> Давайте подивимося як живуть банкіри? Непогано живуть, краще, ніж у минулі роки, незважаючи на цю кризу, в тому числі із зарплати", - стверджував президент, зазначаючи, що вони "самі собі видають кредити".

Нині в державних органах Білорусі проводиться оптимізація. За перші дев'ять місяців 2017 року, за інформацією Національного статистичного комітету, своїх посад позбулися 13 тис. працівників держуправління. Прийняли на роботу в цій сфері на 43,4% або 5656 осіб менше, ніж звільнили.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА