20:14 16.11.2017

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід другому підозрюваному в смертельній ДТП у центрі Харкова

2 хв читати
Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід другому підозрюваному в смертельній ДТП у центрі Харкова

Апеляційний суд Харківської області відмовилася пом'якшити запобіжний захід стосовно Геннадія Дронова - другого підозрюваного в смертельній ДТП, яка сталася в центрі міста 18 жовтня.

"Апеляційну скаргу ... залишити без задоволення", - йдеться в ухвалі, озвученій у четвер увечері суддею Ярославом Чопенком.

Сам Г.Дронов, який брав участь у засіданні в режимі відеоконференції, в момент оголошення впав на стіл. Після цього зв'язок відключили.

Раніше під час засідання Г.Дронов заявив, що якщо апеляцію не буде задоволено, він оголосить сухе голодування.

Як повідомлялося, пізно ввечері 8 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфименко задовольнила клопотання прокуратури та визначила запобіжний захід Г.Дронову у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до закінчення термінів досудового слідства, тобто до 19 грудня включно.

Увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини та хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що після завершення низки експертиз статус водія Volkswagen може змінитися.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебував на стаціонарному лікуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА