07:28 17.11.2017

ГПУ порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Ситника

2 хв читати
ГПУ порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Ситника

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження щодо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства, пише "Українська правда" в четвер увечері з посиланням на власні джерела в Генпрокуратурі.
За даними видання, А.Ситніка можуть вже в п'ятницю, 17 листопада, викликати на допит. При цьому сам директор НАБУ знаходиться в Португалії у відрядженні.
"ГПУ порушила кримінальне провадження на підставі опублікованого в інтернеті аудіозапису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ", - пише видання.
Як повідомлялося, народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко оприлюднив перед засіданням комітету Верховної Ради з протидії корупції в середу аудіозапис, який може свідчити про можливий злочин з боку А.Ситніка.
"Кілька днів тому в інтернеті з'явилася розмова, під час якої людина з голосом, схожим на Ситника на зустрічі з невідомими особами зачитує їм матеріали оперативно-технічної розробки - "прослушки" дружини заступника військового прокурора Кулика (Костянтин Кулик - військовий прокурор сил АТО, якого НАБУ і САП підозрюють в незаконному збагаченні - ІФ). Ці матеріали становлять державну таємницю, якщо не були розсекречені ... розголошення цих матеріалів тягне за собою кримінальну відповідальність за трьома статтями Кримінального кодексу - порушення законодавства про держтаємницю, розголошення матеріалів досудового слідства і перевищення службових повноважень", - сказав А.Геращенко.
"Я публічно звертаюся до керівника САП Назара Холодницького, до генпрокурора Луценко (Юрія Луценка - ІФ), глави СБУ Грицака (Василя Грицака - ІФ) з тим, щоб вони відреагували відповідно до закону і вивчили запис, щоб дати юридичне оформлення подальших дій", - сказав нардеп.
У свою чергу народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко заявив про наявний конфлікт інтересів у А.Геращенко і А.Ситніка в зв'язку з розслідуванням НАБУ "справи рюкзаків", в якому фігурує син міністра внутрішніх справ України Олександр Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА