08:25 17.11.2017

Аваков у "справі рюкзаків" вимагатиме вибачень

2 хв читати
Аваков у "справі рюкзаків" вимагатиме вибачень

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що його син не скоював жодних протизаконних дій, що буде доведено в суді, й наголошує, що вимагатиме вибачень за "справу рюкзаків МВС", одним із фігурантів якої є його син Олександр Аваков.

"Я пишаюся своїм сином, і мій син не зробив нічого такого, за що мені було б соромно. А ту маніпуляцію, яку запропоновано, буде назад доведено в суді, і я вимагатиму від усіх, щоб вони вибачилися", - сказав міністр у ніч на п'ятницю в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Як повідомлялося, Солом'янський райсуд Києва 1 листопада обрав Олександру Авакову та ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го – на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів за поставленими рюкзаками.

Двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Ідеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС А.Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у скоєнні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, котрий також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА