15:19 18.11.2017

У Києві затримано громадянина РФ, якого розшукують за причетність до вбивства головного редактора російського "Форбса"

2 хв читати
У Києві затримано громадянина РФ, якого розшукують за причетність до вбивства головного редактора російського "Форбса"

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві громадянина Російської Федерації чеченського походження, якого розшукував Інтерпол за причетність до вбивства головного редактора російського видання "Форбс" – громадянина США Пола Хлєбнікова.

"У Києві правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного в міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. За інформацією Інтерполу іноземець брав участь в скоєнні низки вбивств на замовлення, зокрема, головного редактора російського видання "Форбс"- громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови – керівника апарату уряду Чеченської Республіки в 2001-2003 роках", – повідомляє прес-центр СБУ в суботу.

За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у приватних підприємців.

Крім того, співробітники СБУ в Полтавській області затримали ще одного громадянина РФ, оголошеного в міжнародний розшук.

"Раніше судимий за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС, уродженець міста Грозний тривалий час переховувався від слідства. За інформацією Інтерполу стало відомо, що в 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника втік з приміщення залу суду м .Сандвік в Норвегії", – йдеться в повідомленні.

Після чергових злочинів, пов'язаних із викраденням дорогих автомобілів, Франція оголосила цього громадянина РФ в міжнародний розшук, але він переховувався від правоохоронців у різних країнах за підробленими паспортами.

Наразі вирішується питання про обрання двом затриманим запобіжного заходу та проведення перевірки стосовно подальшої їх екстрадиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА