19:26 19.11.2017

Ракетний фрегат- "невидимка" ВМС Франції увійшов у Чорне море

1 хв читати
Ракетний фрегат- "невидимка" ВМС Франції увійшов у Чорне море

Ракетний фрегат- "невидимка" ВМС Франції "Лафайєт" (La Fayette) у неділю увійшов до акваторії Чорного моря, повідомили стамбульські інформаційні портали, що публікують фотографії його проходження через протоку Босфор.

Нині корабель керованої ракетної зброї (УРО), що має малу радіолокаційну помітність, йде в північному напрямку вздовж західного узбережжя Чорного моря.

Це вже не перший візит французького бойового корабля в Чорне море. Останній раз він побував там у березні поточного року. Під час перебування французький фрегат відвідав румунський порт Констанца, а також взяв участь в спільних з румунськими кораблями навчаннях. У березні 2015 року він відвідував Одесу.

Після початку кризи на сході України в Чорне море регулярно заходять кораблі ВМС США і інших країн НАТО. Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше 21 діб. При цьому загальний тоннаж військових судів нечорноморських держав не повинен перевищувати 30 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА