17:09 20.11.2017

Луценко: Формування штату ДБР може затягнутися на рік

2 хв читати
Луценко: Формування штату ДБР може затягнутися на рік

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що зустрічався з обраним головою Державного бюро розслідувань (ДБР) Романом Трубою в ознайомчому порядку.

"Так, я зустрічався з Трубою. Це була суто ознайомча зустріч. Я потиснув йому руку, привітав, висловив співчуття у зв'язку з тим, що йому доведеться пройти, і сподіваюся, що у нас буде плідна співпраця, тому що ані він не може без прокурорів працювати, ані прокурори не зможуть без нього працювати. І це буде співпраця рівноправних керівників відомств", - сказав Ю.Луценко журналістам після зустрічі з сім'ями Героїв Небесної сотні в Києві в понеділок.

Що стосується інших кандидатур на посаду керівників ДБР, обраних комісією, то, за словами генпрокурора, Ольга Варченко, яку комісія обрала першим заступником директора ДБР, - дуже професійний слідчий. З Олександром Буряком, якого обрано заступником директора бюро, Ю.Луценко не знайомий.

Відповідаючи на запитання про те, чи засмутився головний військовий прокурор Анатолій Матіос через те, що не обійняв посади директора ДБР, генпрокурор сказав: "Матіосу є що робити, і подивіться - як тільки він втратив проблему можливого нового місця роботи, він дав добрий результат: зачистили Закарпаття, затримали в Харкові двох генералів. Мені здається, у нього ще багато подібної роботи, йому є що робити".

За словами генпрокурора, формування штату ДБР може затягнутися на рік.

"Знаю, що депутати пропонують дещо відкоригувати цей механізм і зробити його таким самим, як і в НАБУ та САП, тобто керівників обрали на конкурсі, а вони вже набирають собі підлеглих. Мені здається, це було б корисно для того, щоб ДБР запрацювало через півроку", - сказав Ю.Луценко.

За його словами, протягом цих шести місяців слідство доведеться провадити СБУ та МВС у співпраці з колишніми слідчими прокуратури, які називатимуться процесуальними керівниками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА