20:03 20.11.2017

Суд заарештував начальника університету повітряних сил Алімпієва, встановивши заставу в 1,5 млн грн

2 хв читати
Суд заарештував начальника університету повітряних сил Алімпієва, встановивши заставу в 1,5 млн грн

Дзержинський райсуд Харкова встановив запобіжний захід начальнику Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) ЗСУ Андрію Алімпієву у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

"Застосувати щодо Алімпієва Андрія Миколайовича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Харківській установі виконання покарань на 60 днів у рамках термінів досудового розслідування, до 17 січня 2018 р. включно. Визначити суму застави в сумі 1 млн 500 тис. грн", - йдеться у постанові слідчої судді Світлани Наумової, винесеної у понеділок.

А.Алімпієв заявив журналістам, що не згоден з запобіжним заходом і грошей на внесення застави у нього немає.

У свою чергу його адвокат Максим Журавльов заявив, що оскаржуватиме постанову слідчого судді.

"Я зі своїм підзахисним однозначно подаватиму апеляцію на це незаконне, необґрунтоване рішення", - сказав М.Журавльов журналістам.

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба А.Алімпієва. "Військова прокуратура за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ при закупівлі пального затримали начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майор Алімпієв А.М. Клопотатимемо про арешт і відсторонення від займаної посади", - повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Військовий прокурор Андрій Струков звернувся до суду з клопотанням про арешт А.Алімпієва на 60 днів. А.Струков також просив встановити можливість внесення застави в розмірі 2 тис .прожиткових мінімумів (3,2 млн грн).

А.Алімпієв заявив, що не визнає себе винним у розтраті коштів при закупівлі палива в 2016 р., обвинувачення вважає сфабрикованими і попросив суд не обирати йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА