12:29 21.11.2017

Україна вислала білоруського дипломата

2 хв читати
Україна вислала білоруського дипломата

У зв'язку з тим, що Білорусь оголосила радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова персоною нон ґрата, Україна, керуючись принципом взаємності, вислала білоруського дипломата з країни, повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"У зв'язку з тим, що білоруська сторона оголосила персоною нон ґрата та вислала українського дипломата, Україна, керуючись принципом взаємності, також вислала білоруського дипломата з країни", - сказала М.Беца агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Пізніше спікер українського зовнішньополітичного відомства уточнила, що висланий з України білоруський дипломат був першим секретарем посольства Білорусі в Україні, й він уже виїхав за межі України, але не назвала його прізвище.

"Це перший секретар посольства Білорусі в Україні, він уже залишив країну", - сказала М.Беца в ефірі телеканалу "112. Україна" у вівторок, уточнивши, що "ця ситуація пов'язана зі справою Павла Шаройка".

Речник МЗС пояснила, чому з України вислали саме цього дипломата. "Як правило, за дипломатичною практикою зберігаються більш-менш рівноцінні посади при висиланні дипломатів", - сказала М.Беца.

Як повідомлялося, 17 листопада стало відомо про те, що 25 жовтня в Мінську було затримано власкора "UA: Українське радіо" Павла Шаройка.

Офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин у понеділок, 20 листопада, повідомив, що КДБ затримав П.Шаройка за обвинуваченням у "створенні в республіці агентурної мережі". За його словами, П.Шаройко визнав, що є кадровим співробітником розвідки України, а координацію його розвідувальної діяльності нібито здійснював радник посольства України в Білорусі Ігор Скворцов, у зв'язку з чим останнього було оголошено персоною нон ґрата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА