14:46 21.11.2017

Адвокат родичів Небесної сотні переконаний, що зупинення розслідування низки "майданівських" справ є цілеспрямованим

2 хв читати
Адвокат родичів Небесної сотні переконаний, що зупинення розслідування низки "майданівських" справ є цілеспрямованим

Законодавчі проблеми, які призвели до зупинення розслідування низки "майданівських" справ, є цілеспрямованими діями для приховування істини в розслідуванні, вважає адвокат сімей Небесної сотні Віталій Титич.

На прес-конференції у вівторок у Києві голова громадської організації "Сім'я Героїв Небесної сотні" Володимир Бондарчук розповів про зустріч сімей загиблих на майдані Незалежності з генеральним прокурором України Юрієм Луценком і зазначив, що в багатьох моментах потерпілі не згодні з позицією генпрокурора в частині розслідування "майданівських" справ.

"Учора відбулося зупинення розслідування всіх справ щодо Майдану... Державне бюро розслідувань іще не створено, НАБУ перевантажено, поліція та СБУ не розслідуватимуть ці справи", - сказав він.

В.Титич висловив думку про те, що неврегульована законодавча ситуація з позбавленням функцій слідства прокуратури в умовах, коли ДБР не функціонує, а також т. зв. поправка Лозового (поправка, подана народним депутатом фракції Радикальної партії Андрієм Лозовим до другого читання законопроекту №6232 про внесення змін до низки процесуальних кодексів у рамках судової реформи) створені навмисне. "Проблеми із законодавством, на мою думку, - це продумана стратегія для розвалу розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності", - наголосив адвокат.

За його словами, генпрокурор "розвалив департамент спецрозслідування". При цьому В.Титич наголосив, що керівник департаменту Сергій Горбатюк зміг зібрати доказову базу та довести її правильність у судовому провадженні.

"Цю проблему (з розслідуванням "майданівських" справ - ІФ) зараз навмисне завершено epic fail із блокуванням законодавства", - переконаний адвокат, додавши, що все це зроблено "демонстративно та цинічно".

"Це маячня, яка суперечить юриспруденції... Така поправка ("поправка Лозового" - ІФ), як і законодавча бездіяльність, спрямовані саме на розвал справ... Це ситуація правової невизначеності... Це (наслідок дії "поправки Лозового" - ІФ) проявиться в судових засіданнях", - підсумував В.Титич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА