12:25 23.11.2017

"Укртелеком" з 1 березня 2018 р. припиняє прийом телеграм

2 хв читати
"Укртелеком" з 1 березня 2018 р. припиняє прийом телеграм

ПАТ "Укртелеком" ухвалив рішення з 1 березня 2018 року припинити надання послуг телеграфного зв'язку загального користування для всіх категорій споживачів, ідеться в оголошенні компанії в газеті "Урядовий кур'єр" у четвер.

"Буде припинено прийом, обробку та передання на доставку телеграм усіх видів і категорій", - повідомляє найбільший української оператор фіксованого зв'язку.

Як пояснює "Укртелеком", таке рішення ухвалено у зв'язку зі значним скороченням кількості телеграм, що пов'язано з розвитком електронних каналів комунікації та поширенням використання цифрового підпису. Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників, зазначив оператор.

У прес-службі "Укртелекому" агентству "Інтерфакс-Україна" додали, що послуга передання телеграм швидко втрачає свою популярність, і її надання є збитковим для компанії. Зокрема, якщо у 2015 році було відправлено близько 350 тис. телеграм, то наступного року - 100 тис., а нині - лише близько 10 тис. на квартал.

"Відповідно доходи від послуги щороку вдвічі знижуються, і вони в кілька разів менші за витрати компанії на утримання телеграфу. Телеграфні послуги вже давно є збитковими для "Укртелекому" - це десятки мільйонів гривень на рік", - наголосили в прес-службі.

У компанії уточнили, що оскільки переважна більшість телеграм надсилається в робочі дні, то з грудня 2017 року протягом трьох місяців змінюється графік їх прийому та доставки: понеділок-субота з 8:00 до 19:00, тоді як неділя і святкові дні будуть вихідними.

"Сподіваємося на розуміння тих небагатьох користувачів послуги й упевнені, що в разі необхідності вони оберуть для себе інший схожий і сучасний канал комунікації, наприклад пропозиції "Укрпошти", - зазначили в "Укртелекомі".

"Укртелеком" у першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже вдвічі перевищує показник за аналогічний період 2016 року. Чистий дохід ПАТ за звітний період зменшився на 1,5% - до 3,154 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА