13:13 23.11.2017

Насіров заявив, що готовий обстоювати свою невинність у суді

3 хв читати
Насіров заявив, що готовий обстоювати свою невинність у суді

Відсторонений від посади глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявляє про бездоказовість справи щодо нього і готовий обстоювати свою невинність у суді аж до європейських інстанцій.

"В Антикорупційного бюро немає і не може бути ніяких доказів, або навіть натяків на якусь провину. Для мене суд буде передусім можливістю відверто для всього суспільства довести повну невинність і відновити справедливість. Я і мої захисники дуже чекаємо початку судових засідань", - сказав Р.Насіров на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер у Києві.

Він висловив жаль з приводу того, що в Україні наразі немає антикорупційного суду, оскільки, на думку Р.Насірова, коли Національне антикорупційне бюро (НАБУ) програє цю справу в суді, воно апелюватиме до необ'єктивності суду. "Можливо, це і є їхній план, завалити все, і щоб потім була можливість сказати "хтось нам завадив", - сказав відсторонений глава ДФС.

"Але, врешті-решт, детективам НАБУ доведеться відповідати, я обов'язково доведу цю справу до кінця в європейських судах", - додав Р.Насіров.

Також він розповів, що всі матеріали справи щодо нього не містять жодної доказової бази і, по суті, за його словами, є "макулатурою".

Розповідаючи про стан свого здоров'я, Р.Насіров сказав, що у нього дійсно були проблеми. "У мене дійсно були дуже великі проблеми з тиском. Лікарі думали, що це проблеми з серцем, але виявилося, що набагато гірше - це онкологія. Я пройшов операцію, пройшов перший курс радіоактивної терапії. Сподіваюся, що все буде добре", - сказав він, попросивши надалі не повертатися до цього питання.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру у вчиненні злочину главі ДФС Р.Насірову 2 березня 2017 року, після чого його затримали в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, Р.Насіров причетний до так званої "газової схемою Онищенка". На думку детективів, протягом 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн

Солом'янський райсуд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. 16 березня в САП повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла вказаний заставу.

2 червня стало відомо, що Солом'янський райсуд Києва відмовив Р.Насірову в перегляді його запобіжного заходу. 28 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив про завершення розслідування справи щодо Р.Насірова і вручення йому остаточного підозри.

10 листопада прокурори САП направили до суду обвинувальний акт щодо Р.Насірова. Перше підготовче засідання за кримінальним виконанням щодо відстороненого голови ДФС відбудеться в Шевченківському районному суді Києва 27 листопада о 16:15.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА