13:32 23.11.2017

Хуг планує в четвер зустрітися із Захарченком у Донецьку

2 хв читати
Хуг планує в четвер зустрітися із Захарченком у Донецьку

 Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Хуг у четвер має намір зустрітися в Донецьку з так званим керівником ОРДО Олександром Захарченком для "налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації".

"Відповідно до свого мандата Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні постійно підтримує контакти з широким колом співрозмовників для налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації. Саме з цією метою сьогодні в Донецьку перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг планує зустрітися з паном Захарченком", - ідеться в повідомленні на сторінці СММ у Facebook.

А.Хуг порушить питання безпеки спостерігачів місії. Крім того, він має намір обговорити спостереження СММ щодо поточної безпекової ситуації, дотримання сторонами Мінських домовленостей, необхідність захисту об'єктів життєзабезпечення, а також випадки перешкоджання діяльності СMM, зокрема втручання в роботу камер, встановлених уздовж лінії зіткнення.

20 листопада СММ ОБСЄ повідомила про зустріч А.Хуга з ватажком т. зв. ЛНР Олександром Плотницьким. "Сьогодні в Луганську відбулася зустріч першого заступника голови СММ ОБСЄ А.Хуга з паном Плотницьким. Вони обговорили низку питань щодо перешкоджання виконанню місією свого мандата, а також спостереження СММ у частині дотримання сторонами Мінських домовленостей", - повідомлялося на сторінці СММ ОБСЄ в соцмережі Facebook.

А.Хуг наголосив, що СММ "вітає цей і будь-який інший діалог з усіма, хто бажає взяти в ньому участь на добросовісній основі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА