18:11 23.11.2017

Керівник ФДМ називає звинувачення на свою адресу політичною грою оточення генпрокурора

2 хв читати
Керівник ФДМ називає звинувачення на свою адресу політичною грою оточення генпрокурора

В. о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров заперечує всі озвучені генеральним прокурором Юрієм Луценком звинувачення на свою адресу в начебто порушеннях під час приватизації частини приміщення Мінагрополітики та називає їх "політичною грою оточення генпрокурора".

"Це ніщо інше, як політична гра оточення генерального прокурора, напередодні прозорої та конкурентної приватизації, яка не всім подобається, але яка відбудеться наступного року. Як би політики не розхитували ситуацію", - написав керівник ФДМ на своїй сторінці у Facebook.

Раніше цього дня Ю.Луценко повідомив, що Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження про незаконну приватизацію частини будівлі Міністерства аграрної політики, і в рамках цієї справи допитано В.Трубарова, який був на той час керівником київського відділення ФДМ.

Як стверджує генпрокурор, саме В.Трубаров не здійснив передбачених заходів контролю і підписав незаконний договір. За словами Ю.Луценка, ще напередодні керівник ФДМ мав бути затриманий, але "закон передбачає передачу такої справи і готової підозри до НАБУ, що і зроблено".

У свою чергу В.Трубаров заявив, що майно, про яке йдеться, належало державному підприємству, органом управління якого було Мінагрополітики, і не було заборонене до приватизації.

"У 2011 році відповідно до закону про оренду був підписаний договір оренди державного нерухомого майна. Положеннями законодавчих актів України передбачається право орендаря здійснювати невід'ємні поліпшення об'єкта, а також право на приватизацію цього майна", - зазначає керівник Фонду.

Він наполягає, що договір купівлі-продажу держмайна був укладений правомірно, а до процесу було залучено експерта Київського інституту судових експертиз.

Як повідомлялося, уряд призначив В.Трубарова в. о. голови ФДМ на початку вересня цього року, а до цього він від початку квітня обіймав посаду керівника апарату Фонду.

Верховна Рада на пленарному засіданні 13 квітня 2017 року схвалила звільнення Ігоря Білоуса з посади голови ФДМ за власним бажанням. Після відходу І.Білоуса наказом по Фонду в. о. голови приватизаційного відомства було призначено його першого заступника Дмитра Парфененка, який уже очолював Фонд у такому статусі двічі: у 2008-2010 роках і з червня 2014 року по травень 2015 року.

В.Трубаров, 1973 р. н., закінчив Донецький державний технічний університет, у 2003-2006 роках очолював регіональне відділення ФДМ у Донецькій області, а потім працював у Донецькій облраді та в районній податковій інспекції в Донецьку. У 2010-2015 роках став спочатку заступником, а потім начальником регіонального відділення ФДМ по Києву.

У 2015-2017 роках В.Трубаров був помічником голови ФДМ, а потім головним спеціалістом відділу координації діяльності структурних підрозділів ФДМ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА