17:34 24.11.2017

Прокуратура вимагає скасувати дозвіл на будівництво торговельних приміщень у міському саду Одеси

2 хв читати

Прокуратура Одеської області перевірила законність документів, що дозволяють будівництво на території міського саду Одеси, та дійшла висновку, що дозвіл на проведення будівельних робіт видано без попереднього погодження з компетентним органом у сфері культури.

У зв'язку з цим облпрокуратура, як повідомила прес-служба відомства, звернулася з позовом до окружного адміністративного суду м. Києва в інтересах Міністерства культури України до відповідача - Державної архітектурно-будівельної інспекції України та третьої особи - компанії-забудовника.

У позові прокуратура вимагає визнати протиправними дії з видачі дозволу на проведення будівельних робіт, а саме будівництва суб'єктом господарювання адміністративної будівлі з торговельними приміщеннями та інфраструктурою на вул. Преображенській, 24 в Одесі.

Крім того, позовні вимоги прокуратури полягають у скасуванні дозволу на виконання будівельних робіт на зазначеній території міського саду, зокрема й через те, що зазначена територія входить до зони охорони пам'яток і центрального історичного ареалу Одеси з обмеженим режимом використання.

Як повідомлялося, в суботу, 18 листопада, опівдні в центрі Одеси кілька сотень одеситів зібралися, щоб провести акцію протесту проти можливої забудови частини міського саду - Літнього театру.

Перед початком акції директор компанії-забудовника "Солід" Ігор Коваленко в коментарі журналістам пояснив, що забудовник планує створити на території Літнього саду концертно-виставковий комплекс - ніякої висотної будівлі там не планується. І хоча територія, за словами І.Коваленка, перебуває в приватній власності, дерева там для будівництва також не вирубуватимуть.

Але переконати протестувальників він не зміг. У результаті група активістів увірвалася на захищену територію Літнього театру, зламала заварену вночі браму і відкрила її для всіх охочих.

Після цього загострилося протистояння між активістами і поліцією. Правоохоронці спробували розігнати учасників акції, використовуючи сльозогінний газ та кийки. Активісти відповіли на це киданням брущатки і піротехніки.

У результаті з боку правоохоронців постраждали понад 20 осіб, зокрема під час сутичок постраждав начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін. За різними даними, йому розбили голову каменем або залізним прутом.

Після цього активісти зняли ворота взагалі і понесли їх до Одеської міськради, щоб "віддати" меру Одеси Геннадію Труханову.

Більшість учасників акції упевнена, що за забудовою Літнього театру стоїть одеський бізнесмен Володимир Галантерник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА