12:39 25.11.2017

Одесити збирають гроші на заставу для заарештованого Стерненка

3 хв читати
Одесити збирають гроші на заставу для заарештованого Стерненка

Одесити оголосили збір коштів для внесення застави за колишнього керівника одеського відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка.

Відповідні заклики поширюються в соціальних мережах.

Приморський районний суд Одеси в п'ятницю ввечері визначив С.Стерненку розмір застави в сумі 600 тис. грн і відправив його в СІЗО в якості запобіжного заходу в кримінальному провадженні за ст. 294 (організація масових заворушень) Кримінального кодексу України. Цю справу одеська поліція розслідує за фактом подій в міському саду Одеси 18 листопада, коли під час зіткнень між активістами і поліцією постраждали понад 20 правоохоронців.

Голова Одеської обладміністрації Максим Степанов у Facebook обурився таким рішенням суду. "Я вважаю, що сума застави – категорично неприпустима. Сергій Стерненко вийде на свободу в понеділок. Я особисто внесу за нього заставу. За справедливість потрібно боротися", – написав він.

Одесити також обурені рішенням суду про розмір застави і порівнюють її з розміром застави для директора дитячого табору "Вікторія", де під час пожежі загинули троє дітей, – 128 тис. грн.

Представник Центру правового моніторингу "Гідність" та член Групи "2. травня" Тетяна Герасимова також висловила думку, що якість розслідування подій в міському саду 18 листопада не краща за розслідування подій 2 травня 2014 року в Одесі.

"Підозра в організації масових заворушень (для С.Стерненка і лідера "Вуличного фронту" Дем'яна Ганула – ІФ) не витримує ніякої критики з однієї причини – з точки зору Кримінального кодексу те, що сталося в міському саду 18 листопада, не було масовими заворушеннями. І я думаю, адвокати це доведуть. А справа розвалиться з таким самим тріском, як справа 2 травня. Тільки набагато швидше", – написала вона.

При цьому Т.Герасимова зізналася, що негативно ставиться до акцій С.Стерненка в театрах і концертних залах, до блокування Малиновського суду, коли там розглядалася справа 2 травня. "Але ні Ганулу, ні Стерненку не бажаю в'язниці – у нас є кого садити за грати", – зазначила вона.

Як повідомлялося, 23 листопада Приморський районний суд Одеси обрав лідеру громадської організації "Вуличний фронт" Дем'янові Ганулу, затриманому після акції протесту в міському саду, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави. Активіста звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ст. 294 (організація заворушень) Кримінального кодексу України.

18 листопада в обідню пору в центрі Одеси кілька сотень одеситів зібралися, щоб провести акцію протесту проти можливої ​​забудови частини міського саду – Літнього театру.

Перед початком акції директор компанії-забудовника "Солід" Ігор Коваленко в коментарі журналістам пояснив, що забудовник планує створити на території Літнього саду концертно-виставковий комплекс – ніякого висотного будинку там не планується. І хоча територія, за словами І.Коваленка, перебуває в приватній власності, дерева там також вирубувати для будівництва не будуть.

Але переконати протестувальників він не зміг. В результаті група активістів увірвалася на огороджену територію Літнього театру, зламала заварені вночі ворота і відкрила їх.

Після цього протистояння між активістами і поліцією загострилося. Правоохоронці спробували розігнати учасників акції, використовуючи сльозогінний газ і кийки. Активісти відповіли на це киданням бруківки та піротехніки.

Унаслідок таких дій з боку правоохоронців постраждали понад 20 людей, зокрема під час зіткнень постраждав начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін. За різними даними, йому розбили голову каменем або залізним прутом.

Після цього активісти зняли ворота взагалі і понесли їх до Одеської міськради, щоб "віддати" меру Одеси Геннадію Трухановому.

Більшість учасників акції впевнені, що за забудовою Літнього театру стоїть одеський бізнесмен Володимир Галантернік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА