13:00 25.11.2017

СБУ виявила накручування голосів під фейковою петицією на сайті Івано-Франківського міськвиконкому

2 хв читати
СБУ виявила накручування голосів під фейковою петицією на сайті Івано-Франківського міськвиконкому

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм штучного накручування голосів під час подання петиції про імпічмент президента України на сайті виконавчого комітету міської ради Івано-Франківська, яку було зареєстровано з ІР-адреси однієї з країн Центральної Азії.

Як повідомляє Прес-центр СБУ в суботу, оперативники спецслужби встановили, що фейкова петиція на сайті Івано-Франківського міськвиконкому була зареєстрована через IP-адресу однієї з країн Центральної Азії. Звернення з неправдивими вимогами було підписано громадянином України, якого підозрюють у сепаратизмі, і він на той момент вже перебував під вартою.

Співробітники СБУ зафіксували, що для IP-адреси створили електронну пошту, зареєстровану з використанням серверного обладнання, розташованого на тимчасово окупованій території Луганської області.

На момент, коли під петицією було проставлено вже більше за 700 облікових записів, правоохоронці встановили, що лише шість із них – реальні користувачі Інтернету, а інші мають явні ознаки "ботів".

СБУ закликає громадян і представників ЗМІ не піддаватися на провокації, а також нагадує, що питання імпічменту президента не належить до повноважень міських рад.

"Мета надати широкого розголосу такій інформації спрямована виключно на штучне розхитування ситуації всередині країни. СБУ просить ретельно перевіряти джерела походження інформації і не грати на руку агресору", – наголошується в повідомленні.

В Україні немає закону про імпічмент президента. У Верховній Раді зареєстровано, зокрема, законопроект "Про президента України і порядок припинення його повноважень" авторства позафракційного народного депутата Юрія Дерев'янка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА