13:14 27.11.2017

Прем'єри Грузії та України заявили про плани максимально використовувати потенціал співпраці двох країн

2 хв читати
Прем'єри Грузії та України заявили про плани максимально використовувати потенціал співпраці двох країн

Грузія та Україна мають великі перспективи для розвитку та поглиблення торговельно-економічної співпраці та інтенсифікації партнерства в різних сферах, вважають прем'єри двох країн.

"Цього року відносини між Грузією та Україною відрізняються особливою інтенсивністю, що виражається і у візитах високого рівня, і в активізації співробітництва на секторальному та парламентському рівнях", - заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі в понеділок на спільному брифінгу з українським колегою Володимиром Гройсманом після їхньої зустрічі.

За словами грузинського прем'єра, разом із плідними грузинсько-українськими політичними відносинами активно розвивається співпраця в торговельно-економічній, туристичній і культурно-гуманітарній сферах.

"Україна протягом багатьох років залишається найважливішим торговельним партнером Грузії. І ми вітаємо той факт, що цього року торговий оборот між нашими країнами зріс на 19% і сягнув майже $0,5 млрд, посівши п'яту позицію серед наших основних торговельних партнерів", - сказав Г.Квірікашвілі.

Водночас він зазначив, що ці цифри не відображають повністю потенціал економічного співробітництва. "Ми маємо намітити амбітні цілі і спільними зусиллями забезпечити максимальне зростання торгового обороту на благо обох країн", - наголосив прем'єр Грузії.

У контексті поглиблення секторального співробітництва глава уряду вітав підписані у рамках нинішнього візиту прем'єр-міністра України дві угоди щодо розвитку системи реєстрації та кадастру землі, а також у сфері контролю якості лікарських препаратів.

Про важливість подальшого розвитку та поглиблення двосторонньої співпраці з Грузією в усіх сферах говорив і глава уряду України.

"Ми маємо спростити для громадян поїздки між нашими країнами, оскільки знаємо, що громадяни Грузії та України зацікавлені їздити одні до одних. Сьогодні ми висловлюємо бажання розпочати діалог, пов'язаний із визнанням ID-посвідчення особи, щоб нашим громадянам стало зручніше відвідувати наші країни", - сказав В.Гройсман.

При цьому він наголосив, що "український бізнес дуже зацікавлений економічним життям у Грузії, і навпаки (грузинський бізнес - Україною), і співпраця в цьому напрямі є пріоритетом для обох сторін".

"Хочу ще раз підтвердити, що вся наша урядова команда готова ухвалити конкретні рішення, які сприятимуть поглибленню відносин між нашими країнами", - заявив український прем'єр.

Під час візиту В.Гройсман зустрінеться з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, на нього також у парламенті країни. 28 листопада разом із главою уряду Грузії він візьме участь у відкритті в Тбілісі форуму "Шовковий шлях", у рамках якого прем'єр України також буде учасником тематичної дискусії, пов'язаної з ініціативою уряду Китаю "Один пояс - один шлях", якій присвячений цей форум.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА