19:45 27.11.2017

Суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням Насірова

3 хв читати
Суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням Насірова

Шевченківський районний суд Києва призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова на 7 грудня, 10:00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд ухвалив у понеділок за результатами попереднього розгляду.

Також суд продовжив до 25 січня 2018 року обом обвинувачуваним термін дії процесуальних зобов'язань, покладених на них, і визначив, що обвинувальний акт складено відповідно до вимоги Кримінально-процесуального кодексу.

На засіданні сторона прокуратури просила продовжити на два місяці термін дії зобов'язань, покладених на Р.Насірова як обвинувачуваного і призначити справу до розгляду по суті.

У свою чергу захист заявив клопотання про скасування запобіжного заходу й заявив про безпідставність обвинувачень.

Також адвокати заявили скаргу на бездіяльність слідчого та попросили суд відмовити ПАТ "Укргазвидобування" у визнанні цивільним позивачем.

Р.Насіров, виступаючи в суді, вкотре наголосив, що в його діях немає складу злочину, додавши, що все було законно й обґрунтовано. "Правоохоронні органи, розслідуючи цю справу, не повідомили ні фіскальній службі, ні мені, що щось не так", - сказав він.

Також Р.Насіров нагадав, що клопотання його захисту про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю події злочину розглянуто не було.

"Лікарня, суд (щодо обрання запобіжного заходу - ІФ), усе це було зроблено для того, щоб позбавити мене права на захист... Це вигадана справа... Немає вигоди, немає наміру, немає шкоди", - зазначив відсторонений від посади голова ДФС.

Також він наголосив, що задоволений можливістю розгляду його справи в суді, адже тепер захист може надати всі докази відсутності складу злочину в судовому порядку. У зв'язку з цим Р.Насіров і його захист не виступали проти призначення справи до розгляду по суті.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру в скоєнні злочину голові ДФС Р.Насірову 2 березня 2017 року, після чого його затримали в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, Р.Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів, протягом 2015 року обвинувачуваний прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку сум платежів із рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Солом'янський райсуд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. 16 березня в САП повідомили, що за Р.Насірова внесла зазначену заставу його дружина.

2 червня стало відомо, що Солом'янський райсуд Києва відмовив Р.Насірову в перегляді його запобіжного заходу. 28 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив про завершення розслідування справи стосовно Р.Насірова і про вручення йому остаточної підозри.

10 листопада прокурори САП направили до суду обвинувальний акт стосовно Р.Насірова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА