07:22 28.11.2017

Волкер назвав "кроком назад" останню зустріч з Сурковим

3 хв читати
Волкер назвав "кроком назад" останню зустріч з Сурковим

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що радник президента Росії Владислав Сурков під час їх останньої зустрічі з припинення війни на Донбасі в Белграді 13 листопада повернувся до первинних позицій Москви, озвучених на початку цього переговорного процесу.
"Третя зустріч стала кроком назад. Вони знову повернулися до їх вихідної пропозиції. Я не знаю, яким буде наступний крок за цим. Можливо, це сталося з абсолютно інших причин і ніяк не пов'язане з Україною - просто з тим, в якому стані відносини РФ і США. Можливо, це пов'язано з відсутністю двосторонньої зустрічі між президентом Путіним і президентом Трампом (у В'єтнамі на полях саміту АТЕС - ІФ)", - сказав К.Волкер в інтерв'ю "The Global Politico", оприлюдненому в понеділок.
Він також зазначив, що незважаючи на безрезультатність попередньої зустрічі, дискусії триватимуть. "Подивимося, що буде на наступній зустрічі в грудні", - уточнив К.Волкер.
Спецпредставник США по Україні додав, що вважає переговори з В. Сурковим важливими. "Я думаю, що тільки президент (Росії Володимир - ІФ) Путін може вирішувати. Але він (В. Сурков - ІФ) може комунікувати з ним. Це дуже важливо", - додав К.Волкер.
Як повідомлялося, 13 листопада в Белграді пройшла третя зустріч В. Суркова і К.Волкера, під час якої відбулося всебічне обговорення поточного стану справ в дипломатичній сфері щодо зусиль з припинення війни на Донбасі. "Не дивно, що Сполучені Штати і Росія мають різні концепції щодо шляхів досягнення миру, але ми продовжимо спільну роботу в цьому напрямку", - йдеться в їх заяві, опублікованій на сайті посольства США в РФ.
"Необхідність поєднувати політичні заходи з заходами в сфері безпеки відповідно до Мінської угоди існувала завжди", - підкреслюється в ньому.
"Обидві сторони згодні з тим, що необхідно осмислити сьогоднішнє обговорення і подумати про подальші шляхи вирішення цієї проблеми", - наголошується в заяві.
Разом з тим, знайоме з ходом переговорів джерело повідомило "Інтерфаксу", що американська сторона запропонувала розширити повноваження і зону присутності миротворців на Донбасі. За його словами, в рамках зустрічі США запропонували доповнення до запропонованого Росією проекту резолюції по розміщенню місії ООН на сході України. "Серед іншого американська сторона запропонувала розширити зону присутності місії, не обмежуючись лише кількома постами на лінії зіткнення, а також збільшити її чисельний склад і розширити повноваження", - сказало джерело.
За його словами, у сторін зберігаються розбіжності в розумінні концепції присутності місії ООН на Донбасі, проте є і точки дотику. "Тому вирішено роботу продовжувати. В цілому вона конструктивна. Не виключена ще одна зустріч до кінця року в аналогічному форматі. Це питання обговорюється. Рішення поки немає", - сказало джерело.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА