08:06 28.11.2017

ДТЕК оголосив про примусовий викуп акцій "ДТЕК Західенерго" за 130,46 грн за акцію

2 хв читати
ДТЕК оголосив про примусовий викуп акцій "ДТЕК Західенерго" за 130,46 грн за акцію

ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" виставило публічну вимогу до міноритарних акціонерів ПАТ "ДТЕК Західенерго" про обов'язковий викуп акцій (squeeze-out).

Як зазначено в повідомленні "ДТЕК Західенерго" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) у понеділок, ціна викупу становить 130,46 грн за одну акцію.

Це найвища ціна, за якою купували акції цієї енергокомпанії ДТЕК і Група СКМ за попередні 12 місяців.

Структурам СКМ належить 97,3756%, або 12 млн 454,865 тис. акцій "ДТЕК Західенерго", уточнюється в повідомленні.

Акції "ДТЕК Західенерго" на "Українській біржі" на вечір понеділка котирувалися за курсом: купівля - 128,2 грн за акцію, продаж - 132,2 грн, ціна останньої угоди, укладеної в понеділок, - 133 грн. Середній курс акцій за 12 місяців - 126,428 грн, середня ціна закриття - 79,023 грн.

Загальна кількість акцій компанії в обігу - 12 млн 790,451 тис. з урахуванням заявлених вище параметрів, на викуп акцій мажоритарному акціонерові необхідно буде спрямувати близько 43,8 млн грн.

Як наголошується в повідомленні, Національний депозитарій України після отримання від емітента копії вимоги про викуп акцій встановлює обмеження на здійснення операцій із ними в системі депозитарного обліку.

"ДТЕК Пауер Трейд" дається 90 днів на переказ грошей на рахунок ескроу в банку ПУМБ, з якого міноритарні акціонери протягом щонайменше трьох років можуть зняти кошти за свої акції. Витрати за транзакції бере на себе мажоритарний акціонер.

Як зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, раніше було виконано всі зобов'язання в рамках процедур takeover bid і sell out. 29 вересня компанія виставила оферту на купівлю акцій "ДТЕК Західенерго" в міноритарних акціонерів за тією самою ціною - 130,46 грн за штуку. На той момент Групі СКМ належало 97,2434% акцій підприємства.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року компанія Ornex, що входить до Групи СКМ, придбала на фондовій біржі ПФТС 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго", виставлених на продаж Фондом державного майна України. Ціна 25% акцій "ДТЕК Західенерго" становила 417,163 млн грн, що на 20% вище за стартову ціну.

Раніше у 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС у частині реформи фондового ринку, внісши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які набули чинності 4 червня і законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазіпублічних компаній, зокрема через squeeze-out і sell-out.

Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів. У певних випадках це право їй надається лише на 90 днів від дати придбання такого пакета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА