16:49 28.11.2017

Адвокат співробітниці НАЗК Соломатіної, що заявила про корупцію в агентстві, просить про охорону для неї в СБУ

3 хв читати

 Адвокат співробітниці Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Ганни Соломатіної, яка заявила про корупцію в самому агентстві, Богдан Яворський просить Службу безпеки України надати охорону Г.Соломатіній з огляду на можливу загрозу її життю.

"Сьогодні я прийшов з метою подати заяву до СБУ для того, щоб забезпечити Ганні Соломатіній охорону", - сказав Б.Яворський журналістам у Києві у вівторок.

За словами адвоката, "їй може загрожувати небезпека, саме тому співробітники НАБУ (Національного антикорупційного бюро України - ІФ) забезпечили їй охорону".

Б.Яворський пояснив, що з огляду на передачу справи від НАБУ до СБУ охорону Г.Соломатіної, яку забезпечувало Бюро, було знято.

"Зараз я подаватиму СБУ її відповідну заяву для забезпечення заходів безпеки. Вона має на це право як свідок і насамперед як заявник... у першу чергу я проситиму гарантувати безпеку, оскільки справа дуже серйозна, тому їй потрібна охорона", - сказав він.

Адвокат також запевнив, що Г.Соломатіна повністю готова співпрацювати зі слідчими. "Не важливо, це слідчі НАБУ чи СБУ. Вона готова свідчити для того, щоб винних осіб притягнули до відповідальності", - наголосив він.

Б.Яворський також повідомив, що з моменту передачі справи від НАБУ до СБУ ніякі слідчі дії ще не проводилися. "Вони (СБУ) продовжують розслідування вже наявного кримінального провадження", - додав адвокат.

Крім того, він допустив, що в період передачі справи з НАБУ до СБУ "могли бути знищені певні документи, які могли б мати значення в подальшому".

Відповідаючи на запитання про те, чи працює нині Г.Соломатіна в НАЗК, Б.Яворський сказав: "Нині Соломатіна перебуває на лікарняному, і 1-го числа планує виходити на роботу".

За його словами, фактично Г.Соломатіна подавала заяву про звільнення, але іншим наказом було скасовано попередній наказ про її звільнення, і таким чином її юридично не звільнено. Він додав, що згідно із законодавством людина не може бути звільнена, коли перебуває на лікарняному.

Що стосується позову НАЗК до Г.Соломатіної, то, за словами адвоката, до неї не надходила копія позовної заяви.

Як повідомлялося, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Г.Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а голову НАЗК Наталію Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення з обійманої посади. Також заяви про звільнення з обійманих посад написали ще кілька осіб, зокрема керівники інших департаментів НАЗК.

У НАЗК заявили, що оприлюднені Г.Соломатіною дані не відповідають дійсності, через що агентство подасть позов до суду з вимогою спростувати озвучену інформацію. "Громадянка Соломатіна не обіймає... посаду керівника департаменту з 31 жовтня 2017 року. Звертаємо увагу, що її судження мають суто суб'єктивний характер, а інформація є недостовірною та має бути перевірена судом", - заявили в Агентстві.

18 листопада Г.Соломатіна заявила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко передав розслідування справи про зловживання в НАЗК від НАБУ Службі безпеки України. Вона наголосила, що домагатиметься повернення розслідування у справі НАЗК назад до НАБУ.

Наступного дня Г.Соломатіна попросила надати їй охорону та повідомила, що її охороняють п’ять осіб. Вона заявила, що боїться за своє життя і не хоче, щоб на неї якимсь чином тиснули. При цьому на запитання про те, чи були на її адресу погрози, що могло б змусити її попросити про охорону, Г.Соломатіна сказала: "Поки що погроз не було".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА