18:08 29.11.2017

Біля Гладосового знайдено протипіхотні міни, знищені Україною, але РФ досі їх використовує - Оліфер

2 хв читати
Біля Гладосового знайдено протипіхотні міни, знищені Україною, але РФ досі їх використовує - Оліфер

У районі селища Гладосового Горлівської міськради Донецької області виявлено радянські протипіхотні міни ПМН-2, утилізовані Україною кілька років тому, але що досі використовуються РФ, повідомляє прес-секретар представника України в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона поінформувала ОБСЄ про виявлені протипіхотні міни радянського виробництва в районі н.п. Гладосове, де недавно був відновлений контроль України відповідно до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року", - написала Д.Оліфер за підсумками засідання ТКГ, минулого в Мінську в середу.

"В Україні міни ПМН-2 були знищено до 2011 року відповідно до Оттавської Конвенції, яку Україна підписала в 1999 році. Зате в РФ такі міни продовжують використовувати, вони доставлені через неконтрольований ділянку українсько-російського кордону", - додала вона.

За словами прес-секретаря Л.Кучми, на переговорах українська сторона висловила обурення триваючими зривами відкриття КПВВ "Золоте" бойовиками і російською стороною, а також зміною ватажків збройних формувань в окремих районах Луганської області.

"Також в рамках політичної підгрупи українська делегація закликала до скасування указу президента РФ про визнання документів, розроблених нелегітимною владою ОРДЛО; також ми наполягаємо на відмову від експропріації української державної і приватної власності на території ОРДЛО і від встановлення т.зв." кордону "в ОРДО ", - написала Д.Оліфер.

Окремо українська сторона наполягає на створенні робочої підгрупи по непідконтрольному Україні ділянці українсько-російського кордону. "РФ всіляко блокує вирішення питання передачі Україні контролю за цією частиною державного кордону, так само блокується виведення російських збройних формувань з території України і доступ СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО, включно з непідконтрольною Україні ділянкою кордону", - повідомила прес-секретар Л.Кучми .

Також, за її словами, викликає стурбованість ситуацією з безпекою. "СММ ОБСЄ систематично фіксує обстріли об'єктів інфраструктури, зокрема, Донецької фільтрувальної станції, що може призвести до гуманітарної та екологічної катастрофи. Обстріл в районі Станиці Луганської з боку ОРЛО не дозволяють розвести сили і засоби на цій ділянці", - написала Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА