11:07 30.11.2017

Замлави ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ та обізнаність щодо його діяльності

3 хв читати

Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова заявляє, що не вимагала хабара у агента Національного антикорупційного бюро України Сергія Боярського, який працював під прикриттям, і заперечує обізнаність про те, що він був агентом.

"Я подавала заяву самостійно, в заяві у мене зазначено, що це Сергій Тітенков, представник арабського інвестиційного фонду "Мубадала", я абсолютно не знала, що він є співробітником або представником Національного антикорупційного бюро. Якщо в процесі проведення протягом місяців під контролем СБУ і Генеральної прокуратури відповідних заходів за результатами розгляду моєї заяви, правоохоронцям стало відомо, що це співробітник НАБУ, то мені про це не було відомо до вчорашнього дня ", - сказала Д.Пімахова на брифінгу в четвер у Києві.

За словами першого заступника голови ДМСУ, її було призначено на посаду 1 лютого 2017 року з випробувальним терміном 6 місяців. Після кількох місяців роботи до її родичів, які продавали мікроавтобус, звернувся нібито представник арабського інвестиційного фонду "Мубадала", який, не придбавши транспортний засіб, зміг вийти на саму першу заступницю глави Міграційної служби, налагодивши з нею дружні стосунки. Після кількох місяців спілкування він почав пропонувати незаконне вирішення питань про легалізацію іноземних громадян в Україні, на що отримав відмову, однак він неодноразово продовжував свої пропозиції.

"Я абсолютно самостійно після зустрічі, абсолютно ініціативно звернулася з відповідною заявою до СБУ, де вказала, що мені як державному службовцю, як заступнику голови Державної міграційної служби запропонував хабар представник іноземної інвестиційної компанії "Мубадала", чоловіком, який має дані Сергій Тітенков", - сказала вона, додавши, що у неї немає копії поданої нею заяви.

За словами першого заступника голови ДМСУ, подальші дії були проведені нею під керівництвом Генеральної прокуратури і СБУ.

С.Тітенкова було затримано 29 листопада о 18:40 під час спроби передати хабар у розмірі $15 тис. "У момент затримання мені стало відомо, що у нього були вилучені спеціальні технічні засоби, а також мені стало відомо, що він має інші установчі дані на ім'я Сергій Боярський", - сказала вона.

За словами першого заступника голови ДМСУ, до цього вона не знала, хто ця людина, і те, що він є агентом НАБУ, Д.Пімахова дізналася лише після його затримання.

На запитання про те, чи було в агента НАБУ посвідчення під час затримання, вона зазначила: "Я не можу сказати однозначно, що не було, я не бачила його, але не можу однозначно сказати, що його не було".

Перша заступниця глави ДМСУ заперечує вимагання нею хабара.

"Я проводила з ним зустрічі, я не заперечую. Ви розумієте, щоб розкрити хабарника, мені необхідно було вживати заходів при спілкуванні з ним під контролем СБУ і ГПУ, яке фіксувалося спеціальними технічними засобами", - сказала Д.Пімахова.

Як повідомлялося, в ДМСУ раніше повідомили, що агента НАБУ затримали при спробі передання хабара Д.Пімаховій. "Протягом кількох місяців агент НАБУ, син колишнього народного депутата від Партії Регіонів Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за ухвалення нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності ", - заявили у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА