15:52 30.11.2017

Історія з агентом НАБУ і чиновником ДМС стала наслідком відсутності контролю за роботою Бюро - генпрокурор

3 хв читати
Історія з агентом НАБУ і чиновником ДМС стала наслідком відсутності контролю за роботою Бюро - генпрокурор

Ситуація з незаконними діями співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в контексті історії з діями чиновників Державної міграційної служби (ДМС) виникла через відсутність контролю за роботою Бюро, підкреслює генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Сьогоднішня ситуація можлива тільки тому, що НАБУ нині не має потужного контролю своєї діяльності. У нас досі немає аудиту. Як ви знаєте, на зауваження САП НАБУ іноді заявляє про юридичну нікчемність таких вказівок", - сказав генпрокурор на брифінгу в четвер у Києві.

Він висловив думку про те, що це може бути "хвороба росту, і вона минеться". Ю.Луценко підкреслив, що його завдання - "не заплющувати очі на проблеми".

"Я маю право говорити колегам в очі, що тут вони не праві. А якщо це має ознаки кримінального злочину, за це треба відповідати, як за кримінальний злочин", - сказав він.

При цьому генпрокурор зауважив, що пишається відсутністю протистоянь між силовими структурами. "Дивуюся, що якісь очевидні зауваження до НАБУ завжди викликають бурхливу реакцію і відкриття кримінальних справ проти тих, хто робив ці зауваження. Мені здається, це неприйнятно", - додав він, закликавши вчитися працювати, визнаючи свої помилки і не покривати тих, хто, ймовірно, робить кримінальні правопорушення.

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі України (ДМСУ) раніше повідомили про затримання агента НАБУ на спробі дачі хабара першої заступник голови ДМСУ Діні Пімаховій. "Протягом кількох місяців агент НАБУ, син колишнього народного депутата від Партії Регіонів Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності ", - заявили у відомстві.

За інформацією ДМСУ, Д.Пімахова звернулася із заявою в правоохоронні органи про те, що їй намагаються передати хабар, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. "В результаті на спробі передати першу частину хабара в розмірі $15 тис. агент НАБУ був затриманий на місці скоєння злочину співробітниками СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст.370 Кримінального кодексу - "провокація підкупу", - заявили в відомстві.

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМСУ на хабар, а Генпрокуратура і СБУ "незаконно втрутилися" в їх спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМСУ, затримавши 29 листопада їх детектива, який працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді це "спланована диверсія" стосовно працівників Бюро і САП, реалізована СБУ і санкціонована генпрокурором.

У Бюро спростовують інформацію, яка опублікована на сайті ДМСУ увечері 29 листопада про те, що "агент НАБУ" нібито протягом кількох місяців неодноразово пропонував першому заступнику ДМСУ "великі суми хабарів". У НАБУ також відзначають, що з початку спецоперації в квітні 2017 року задокументовано безліч інших фактів незаконної діяльності організованого злочинного угруповання у складі чинних і колишніх співробітників центрального апарату і територіальних підрозділів ДМСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА