15:15 01.12.2017

НАБУ направить матеріали внутрішнього розслідування ситуації з ДМС до Генпрокуратури

2 хв читати
НАБУ направить матеріали внутрішнього розслідування ситуації з ДМС до Генпрокуратури

 Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що відомство має намір провести внутрішнє розслідування щодо ситуації з Державною міграційною службою України (ДМС) і направити його матеріали до Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України.

"Ми самі проводимо службове розслідування того, що сталося, і бачимо, які порушення відбувалися під час проведення обшуків. Багато вилучено оргтехніки, флешок тощо. Щоб не було чергових заяв про те, що ми мстимося, ми передамо ці матеріали до Генеральної інспекції Генеральної прокуратури, щоб цим діям було надано правову оцінку", - сказав А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, необхідно дати правову оцінку діям СБУ, а також визнати, що в Україні триває боротьба проти антикорупційної реформи, а не боротьба між правоохоронними органами.

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі України (ДМСУ) раніше повідомили про затримання агента НАБУ під час спроби надання хабара першій заступниці голови ДМСУ Діні Пімаховій. "Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст. 370 Кримінального кодексу - провокація підкупу", - заявили у відомстві.

У НАБУ заявили, що Генпрокуратура та СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМСУ, затримавши 29 листопада їхнього детектива, котрий працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді має місце "спланована диверсія" стосовно працівників бюро і САП, реалізована СБУ та санкціонована генпрокурором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА