12:57 04.12.2017

Порошенко заявляє про недопустимість тиску на ЗМІ, а тим паче їх блокування

2 хв читати

 Президент України Петро Порошенко заявив про недопустимість тиску на засоби масової інформації в Україні та їх блокування.

"Будь-який тиск на засоби масової інформації, а тим більше їх блокування - неприпустимі. Так само неприпустимими є спроби виправдовувати дії країни-агресора проти України, підігрування російській пропаганді, в тому числі і в таких питаннях, як оцінка Революції гідності", - написав президент України на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Водночас П.Порошенко додав, що іноді такі дії у вигляді блокування є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати на інформаційну політику ЗМІ.

"Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору", - заявив глава держави.

Як повідомлялося, 3 грудня в Києві невідомі в камуфляжі і балаклавах заблокували мішками, імовірно з піском, в'їзд до офісу телеканалу NewsOne в Києві, заявляючи, що не згодні з інформаційною політикою, яку проводить канал. Як повідомили в неділю ввечері на сайті телеканалу, знімальні групи заблоковані на парковці, візит гостей ефіру скасовано.

Самі учасники блокування в ефірі телеканалу заявили, що вони проводять "символічну акцію", під час якої вимагають від позафракційного нардепа і власника телеканалу Євгена Мураєва вибачень за висловлювання про Революцію гідності, яку він назвав "державним переворотом влади".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 4 грудня закликав активістів, що заблокували минулої неділі телеканал NewsOne, припинити акцію, а власникам і редакторам телеканалу рекомендує припинити провокувати людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА