10:01 05.12.2017

Українських абітурієнтів у 2018 році очікують творчі заліки та фіксовані конкурсні предмети

2 хв читати
Українських абітурієнтів у 2018 році очікують творчі заліки та фіксовані конкурсні предмети

Міністерство юстиції України зареєструвало умови прийому до вищих навчальних закладів у 2018 році, серед яких - творчі заліки, фіксовані конкурсні предмети, а також зменшення кількості заяв на держзамовлення з 9-ти до 7-ми.

Як повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Міністерства освіти і науки України, цей документ містить список спеціальностей, за якими замість творчих конкурсів проводитимуть творчі заліки, шо виші можуть проводити з 1 лютого до 26 липня 2018 року.

У 2018 році для вступу після 11 класів на бакалавра або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування два конкурсні предмети будуть фіксованими, а третій - можна обрати з двох альтернативних варіантів.

Передбачено зміну формату проведення тестування з іноземних мов. Зокрема, зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з англійської, іспанської, німецької та французької мов передбачатиме аудіювання і матиме два рівня складності (академічний і профільний).

Ще одна зміна - кількість заяв, які можна подавати для вступу на місця державного і регіонального замовлення, зменшено з 9 до 7, а подавати їх можна буде не більше ніж на 4 спеціальності (як і в 2017 році). Подання заяв на контракт у кількості не обмежується.

Для вступу на окремі медичні спеціальності встановлено мінімальну кількість балів з біології, хімії або математики - 150 балів, це стосується спеціальностей "Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія".

Реєстрацію електронних кабінетів вступників на основі повної загальної середньої освіти буде відкрито 2 липня і вона триватиме до 25 липня. Прийом заяв і документів розпочнеться 12 липня. Ті, хто вступатиме до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможуть подати заяви до 20 липня. Для абітурієнтів, які вступають лише на основі сертифікатів ЗНО, подання заяв буде відкрито до 26 липня.

Дізнатися, хто пройшов на бюджет, вступники зможуть 1 серпня – цього дня оприлюднять рейтинговий список із зазначенням рекомендованих до зарахування. На місця державного і регіонального замовлення зарахування відбудеться 7 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніше 30 вересня.

Що стосується вступу на магістратуру, пояснюють у Міносвіти, у 2018 році обов'язкове єдине вступне випробування з технології ЗНО складатимуть абітурієнти не лише на спеціальність "Право", але і на "Міжнародне право". Також триватиме експеримент для вступу за результатами єдиного іспиту з іноземної мови за технологією ЗНО на спеціальності сфери знань: "Гуманітарні науки" (крім спеціальності 035 - "Філологія"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Сфера обслуговування" і "Міжнародні відносини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА