12:35 05.12.2017

Луценко: Саакашвілі отримав від Курченка півмільйона доларів

2 хв читати
Луценко: Саакашвілі отримав від Курченка півмільйона доларів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі отримав від Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні.

"Громадянин України Северіон Денгадзе (координатор київського обласного осередку партії "Рух нових сил" – ІФ) за погодженням із Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, який переховується ... з питання стабільного фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів ОЗУ. Ми зафіксували отримання з російської сторони Саакашвілі близько $0,5 млн", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

"Було проведено спецоперацію, під час якої встановлено факти співпраці деяких політиків, насамперед Міхеіла Саакашвілі, з членами організованого злочинного угруповання Януковича, передусім із з Сергієм Курченком, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи фінансували ініційовані ними акції протесту", - заявив Ю.Луценко.

За його словами, метою цих акцій є захоплення влади в Україні та сприяння членам "ОЗУ Януковича-Курченка" у припиненні їх кримінального переслідування і повернення контролю над активами, які вони отримали свого часу в Україні злочинним шляхом.

Ю.Луценко також стверджує, що всі ці дії відбувалися під наглядом українських спецслужб. "Половину цієї суми було вручено Северіону Денгадзе під контролем українських спецслужб - із переписуванням номерів купюр і фіксацією самої операції передання", - сказав генпрокурор.

За його словами, з СБУ і Генпрокуратурою співпрацювали кілька українців, які перебували в Москві, й у результаті українські правоохоронці отримали аудіо- та відеоматеріали з доказами фінансування М.Саакашвілі з боку С.Курченка та в координації з Федеральною службою безпеки РФ. "Це дозволило нам сьогодні оприлюднити аудіо- та відеодокази фінансування діяльності Саакашвілі з боку Сергія Курченко та інших членів злочинної організації, безпосередньо пов'язаної з Федеральною службою безпеки Російської Федерації", - сказав Ю.Луценко.

Під час брифінгу було оприлюднено аудіозапис С.Денгадзе з довіреною особою С.Курченка про заплановані політичні акції за участю М.Саакашвілі та можливість їх фінансування.

"Думаю, що тим, кого обманув фальшивими закликами Саакашвілі та його оточення, слід зараз чути й бачити те, що зафіксовано під час санкціонованого судом знімання інформації Службою безпеки України", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА