18:02 05.12.2017

Луценко: СБУ зірвала сплановану ФСБ Росії "російську зиму", яку Саакашвілі реалізовує в Києві, і знає про подальші плани

2 хв читати
Луценко: СБУ зірвала сплановану ФСБ Росії "російську зиму", яку Саакашвілі реалізовує в Києві, і знає про подальші плани

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про зрив реалізації плану Федеральної служби безпеки Росії "російська зима" в Києві через акції, організовані партією "Рух нових сил" екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

"Хочу висловити велику вдячність співробітникам Служби безпеки України і Генеральної прокуратури, які дали можливість не допустити цей перший етап запланованого ФСБ плану "російська зима" в Києві", - заявив Ю.Луценко з трибуни парламенту на вечірньому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок.

При цьому генпрокурор наголосив, що це був лише перший етап із того масиву запланованих заходів, про який знають українські правоохоронці.

"Забігаючи наперед, хочу сказати, що СБУ та Генпрокуратура володіють основними тезами плану ФСБ "російська зима", який, зокрема, передбачав дії в наданій вам інформації (відео- та аудіозаписах переговорів - ІФ)", - сказав він.

Ю.Луценко додав: "Ми знаємо, хто плануватиме за кошти Москви, у зв'язках із керівництвом "ЛНР"-"ДНР", інші дії з підривання конституційного ладу в Україні. Ми це знаємо, ми це доведемо, ми це свого часу оприлюднимо".

Генпрокурор України додав, що це - "багатоепізодний план".

Відповідаючи на запитання про те, чи є у нього докази причетності ФСБ Росії до фінансування діяльності М.Саакашвілі, він сказав: "Наразі у мене немає прямих доказів того, що Курченко діяв за прямою вказівкою ФСБ Росії в цих передачах".

Водночас генпрокурор зазначив, що з відкритих джерел відомо, що С.Курченко, використовуючи свої зв'язки з вищих кабінетах російської влади, провадить бізнес на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Ю.Луценко також заявив, що прийде до парламенту з інформацією і, можливо, поданнями на зняття недоторканності з народних депутатів, які за гроші Москви "намагалися знищити майданівську владу і привести до реваншу Януковича та його оточення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА