19:01 05.12.2017

Генпрокуратура повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ

2 хв читати
Генпрокуратура повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ

Заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам Національного антикорупційного бюро України.
"Генпрокуратура інкримінує працівникам НАБУ злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України: надання неправомірної вигоди посадовій особі (ст. 369) і провокацію підкупу (ст. 370)", - повідомляє у вівторок прес-служба НАБУ.
Разом з тим в Бюро підкреслили, що жоден їхній співробітник ніколи не провокував підкуп будь-яких посадових осіб Державної міграційної служби України (ДМСУ) або інших державних органів, а надання неправомірної вигоди чиновниці Держміграційної служби "відбувалося в рамках виконання негласними працівниками НАБУ спеціального завдання на підставі постанови прокурора САП про контроль над здійсненням злочину".
"Тому склад правопорушення в такому випадку відсутній ... чиновниця ДМСУ сама неодноразово озвучувала вимогу про отримання  "заохочення" у сумі 30 тис. дол. США", - відзначили в НАБУ.
У Бюро заявляють, що історія з "провокацією" була придумана і використана Генеральною прокуратурою і СБУ як формальний привід для втручання в діяльність НАБУ, зриву таємних спецоперацій Бюро, отримання санкцій на обшук конспіративних приміщень і особистих приміщень працівників НАБУ, їх затримання та залякування, доступу до матеріалів оперативно-розшукової діяльності.
Кінцевою метою цих дій, на думку НАБУ, є блокування подальших розслідувань щодо топ-корупціонерів.
На думку НАБУ, відбувається спланована диверсія проти співробітників Бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка стала можливою через відсутність в НАБУ права на автономне прослуховування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА