14:11 06.12.2017

Генпрокурор: Саакашвілі буде затримано, але краще б він сам прийшов на допит

2 хв читати
Генпрокурор: Саакашвілі буде затримано, але краще б він сам прийшов на допит

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголошує на законності дій поліції у спробі затримання лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі та закликає його прийти самому і надати свідчення слідчому.

"Нічні події абсолютно законні, тому що пана Саакашвілі після втечі оголошено в розшук, і СБУ і МВС мають його затримати, і це законна і необхідна дія у будь-якій державі", - сказав Ю.Луценко, виступаючи зі звітом у Верховній Раді в середу.

Водночас він визнав, що співробітники спецслужби "могли бути більш ефективними".

"12 співробітників СБУ, які вчора везли Саакашвілі на допит, усі учасники АТО... Згідно із законом мали право відкрити вогонь на ураження, але ми думаємо про державу, а Саакашвілі, ховаючись за спинами українців, ... думає лише про потрясіння цієї держави", - сказав генпрокурор .

"Саакашвілі буде затримано, і краще, що він може зробити, якщо він хоча б чоловік, якщо він дійсно хоч трохи любить Україну, прийти сьогодні на вулицю Володимирську для надання свідчень слідчим. Це єдиний шлях, щоб не нищити України", - закликав Ю. Луценко.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде пред'явлено М.Саакашвілі будь-яке інше обвинувачення, окрім ст.256 КК (сприяння членам ОЗГ), генпрокурор відповів негативно. Ю.Луценко наголосив, що у второк лідеру "Руху нових сил" у присутності його адвоката був вручений протокол про затримання, і він має з'явитися до слідчого, де йому б вручили підозру.

"Саакашвілі не підозрюють у створенні злочинної організації, ніяких інших статей, крім 256-ї, слідчий не вважає за потрібне йому зараз пред'являти", - наголосив генпрокурор.

Він також пояснив, що до кінця поточного дня у М.Саакашвілі вже буде статус підозрюваного в скоєнні злочину. "У зв'язку з втечею вчора М.Саакашвілі, у зв'язку з тим, що він перебуває зараз у розшуку, сьогодні згідно із визначеним законом порядком на його місце проживання та його захисту направлено підозру і фактично до кінця дня її вважатимуть врученим. Тому статус Саакашвілі після завершення цих дій буде як підозрюваного за ст. 256 - сприяння злочинній організації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА