20:07 06.12.2017

Суд заарештував Дангадзе на 2 місяці без права внесення застави

2 хв читати
Суд заарештував Дангадзе на 2 місяці без права внесення застави

Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці без права внесення застави соратника лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе.

"Рішенням Печерського суду Северіона Дангадзе заарештовано на 60 діб без альтернативи внесення застави", - написала на своїй сторінці в соцмережі Twitter прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у середу ввечері.

Пізніше на своїй сторінці в соцмережі Facebook Л.Сарган зазначила, що частина 2 статті 110 Кримінального кодексу України (держзрада), вчинення якої українські правоохоронні органи інкримінують С.Дангадзе, не передбачає альтернативи застави.

Як повідомлялося, під час брифінгу 5 грудня в Києві генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що С.Дангадзе затримали під час спроби виїхати з України, і в нього було вилучено документи, що свідчать про отримання коштів від соратника екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка, який переховується в РФ.

"Було з’ясовано, що він у машині своєї знайомої намагається виїхати з України, рухаючись на великій швидкості з Києва в бік Росії. На посту поліції біля м. Лубни його затримали співробітники прокуратури, а пізніше і співробітники СБУ. Дангадзе затримали, допитали, йому висунуто першу підозру, сьогодні буде висунуто другу. Всі підозри зводяться до ст. 110 КК - держзрада і ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності - ІФ)", - сказав Ю.Луценко і додав, що сукупність цих підозр дозволяє прокурорам клопотати в суді про запобіжний захід для С.Дангадзе у вигляді арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА