22:55 07.12.2017

Активісту Балуху в Криму висунуто нове звинувачення

2 хв читати
Активісту Балуху в Криму висунуто нове звинувачення

Українському активісту Володимиру Балух в окупованому Росією Криму висунули звинувачення за новою статтею - нібито за дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства, повідомила в четвер неурядова організація "Кримська правозахисна група".
"За інформацією адвокатів, 6 грудня Володимиру Балуху вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Звинувачення висунуто в рамках кримінальної справи, порушеної під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя. Раніше у цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади)", - йдеться в повідомленні організації.
Заміна статті в обвинуваченні веде до більш серйозних наслідків для українця. Ймовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять в СІЗО, досить велика, вважають експерти "Кримської правозахисної групи".
Як повідомлялося, український фермер В.Балух був заарештований 8 грудня 2016 року в своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого РФ Криму. Російські власті пред'явили йому звинувачення в зберіганні боєприпасів.
Роздольненський райсуд засудив українського активіста В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тисяч російських рублів. Захист українця заявив, що справу сфабриковано, а його вирок буде оскаржений у вищих інстанціях.
1 грудня Роздольненський районний суд змінив запобіжний захід В.Балуху на домашній арешт на 2 місяці.
За інформацією ЗМІ, в серпні 2017 року було відкрито ще одну кримінальну справу проти В.Балуха після того, як він і його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченко, який ображав і вдарив українця. За версією слідства, В.Балух 11 серпня під час ранкового огляду камер ІТТ у коридорі вдарив ліктем у живіт капітана В. Ткаченко, після чого політичний в'язень зайшов в камеру, взяв флакон миючого засобу і знову вдарив начальника ІТТ по руці.
За інформацією захисту, начальник ІТТ сам напав на В.Балуха - вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео в ІТТ. Однак за заявою В.Балуха розслідування відносно В.Ткаченка так і не почали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА