13:26 08.12.2017

Князєв про затримання Саакашвілі: На все свій час

2 хв читати
Князєв про затримання Саакашвілі: На все свій час

Голова Національної поліції України Сергій Князєв не конкретизує, коли й за яких умов буде затримано розшукуваного екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, але зазначає, що для затримання потрібне виконання "низки юридичних процедур".

Відповідаючи у п'ятницю в Києві на запитання журналістів, що робить поліція для затримання М.Саакашвілі, який не переховується і виступає на публіці, й чому такого затримання не відбулося, С.Князєв сказав: "Є низка юридичних процедур, які необхідно виконати, адже ми цивілізована держава".

"Основне завдання, яке я ставлю співробітникам Нацполіції, - будь-які дії поліцейських мають бути врівноваженими, й не повинна проливатися кров громадян", - наголосив глава відомства.

За його словами, необхідно зробити все для уникнення силових протистоянь.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, коли можуть затримати М.Саакашвілі, глава Нацполіції сказав: "На все свій час".

При цьому, відповідаючи на запитання, чи можливе затримання політика без силових протистоянь, С.Князєв сказав: "Для цього ми докладемо максимум зусиль під час виконання слідчих дій".

Загалом, оцінюючи ситуацію біля площі Конституції під стінами українського парламенту, він зазначив, що там "досить спокійно".

Як повідомлялося, цього тижня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про зрив реалізації плану ФСБ Росії "російська зима" в Києві за допомогою акцій, організованих партією "Рух нових сил" екс-президента Грузії М.Саакашвілі й нібито на кошти бізнесмена з оточення екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка.

М.Саакашвілі оголошено в розшук, і Генпрокуратура закликає його добровільно прийти до слідчого. М.Саакашвілі підозрюють у злочині, передбаченому трьома статтями - ч. 1 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч.2 ст. 256 Кримінального кодексу України. Інкриміновані М.Саакашвілі статті передбачають замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності. Проведення розшуку доручено оперативним підрозділам Національної поліції та СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА