14:38 08.12.2017

Мін’юст звертається до генпрокурора в зв'язку з обшуком НАБУ у приміщенні міністерства

2 хв читати
Мін’юст звертається до генпрокурора в зв'язку з обшуком НАБУ у приміщенні міністерства

 Міністерство юстиції України звертається до генерального прокурора України Юрія Луценка із заявою про злочин з боку працівників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) через незаконний обшук та вилучення документів без рішення суду, повідомила перший заступник глави Мін’юсту Наталія Бернацька.

"Ми звертаємося до генерального прокурора України із заявою про злочин, який був скоєний співробітниками НАБУ сьогодні в Міністерстві юстиції, - це проведення незаконного обшуку та вилучення документів без постанови суду. Ми просимо внести ці відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань", - заявила Н.Бернацька на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За її словами, в Мін’юсті "розцінюють ці дії як тиск на Міністерство юстиції".

Раніше в п'ятницю Н.Бернацька написала на своїй сторінці у Facebook про "маски-шоу" з боку НАБУ в приміщенні Мін’юсту.

"Сьогодні о 7:15 без ухвали суду до будівлі Міністерства юстиції ввірвалися співробітники НАБУ. Незаконно вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів і замкнулися всередині. Коли о 8:30 на роботу прийшли наші співробітники і почали вимагати через зачинені двері ухвалу суду або хоч якісь документи, детективи НАБУ втекли без будь-яких пояснень через чорний хід", - повідомила вона.

При цьому перший заступник міністра зазначила, що невідомо, які документи "були викрадені в ході цієї провокації".

"Була ухвала суду про тимчасовий доступ до документів, обшук НАБУ не мало права проводити", - наголосила Н.Бернацька.

За її словами, Мін’юст викликав поліцію з огляду на проведення обшуку, але на момент приїзду поліцейських співробітники НАБУ зникли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА