17:09 08.12.2017

НАЗК призупинило доступ співробітників НАБУ до електронних декларацій посадових осіб держави

1 хв читати
НАЗК призупинило доступ співробітників НАБУ до електронних декларацій посадових осіб держави

Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК) призупинило уповноваженим особам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) доступ до документів з конфіденційною інформацією про суб'єктів декларування в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, це рішення підтримали усі члени агентства на його засіданні в п'ятницю.

"Рішення прийнято на період з'ясування обставин, що вказують на зміну статусу щорічної декларації за 2016 у реєстрі одного з суб'єктів декларування. Національне агентство зафіксувало, що була зроблена і підтверджена власним електронним цифровим підписом уповноваженої особи НАБУ зміна е-декларації", - наголошується в повідомленні.

НАЗК також звернеться з відповідними листами до правоохоронних органів.

В агентстві нагадали, що НАБУ отримало віддалений прямий доступ до Єдиного реєстру декларації 10 травня 2017 року відповідно до меморандуму і співробітництво між відомствами з використанням захищеного каналу зв'язку, побудованого на базі захищеної мережі конфіденційного зв'язку. З цього часу уповноважені особи НАБУ переглянули 3587 документів з конфіденційною інформацією. Положеннями цього меморандуму виключається будь-яке втручання у зміст документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА