07:51 09.12.2017

МВС впроваджує нові підходи до забезпечення громадської безпеки

3 хв читати
МВС впроваджує нові підходи до забезпечення громадської безпеки

Міністерство внутрішніх справ змінює принципи охорони громадської безпеки під час проведення масових заходів, відходить від силових методів із залученням великої кількості правоохоронців, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий
"Сьогодні в основі - діалог з учасниками акцій, активна робота підрозділів превентивної діяльності та діалогової поліції. По всій Україні вже 120 підготовлених переговірників. До роботи на масових заходах ми також активно залучаємо підрозділи патрульної поліції і групи тактико-оперативного реагування", - сказав С .Яровий під час конференції з питань концепції охорони громадського порядку.
Перший заступник міністра зазначив, що в поточному році в Україні відбулися майже 80 тис масових заходів, у яких взяли участь понад 26 млн громадян. Понад 4 тис з цих заходів привернули велику увагу суспільства і ЗМІ.
С.Яровий нагадав присутнім "прикрий випадок" під Верховною Радою, коли від принесеної на мітинг гранати, загинули чотири нацгвардійця-строковика.
"Сьогодні наші дії повинні бути спрямовані безпосередньо на попередження, нейтралізацію і усунення таких загроз. Важлива аналітична робота правоохоронців до стадії прийняття рішень, ретельний аналіз інформації по всіх організаторах і учасниках акції, реальна оцінка рівня радикалізму, грунтовний прогноз можливого розвитку подій. Саме на цьому засновані рішення щодо врегулювання тієї чи іншої кризової ситуації щодо забезпечення громадської безпеки та порядку", - сказав заступник міністра.
Він подякував партнерам з Консультативної місії ЄС за увагу до цього важливого питання, а також за сприяння у вивченні сучасного європейського досвіду забезпечення громадської безпеки.
Глава Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що поліція під час масових заходів повинна швидко реагувати на зміну оперативної інформації, а також приймати стратегічні рішення.
"Нам необхідно приймати правильні стратегічні рішення під час масових заходів. Навчитися давати короткі накази і делегувати право виконання наказів, а також тактичні дії передати керівникам середньої ланки від старших загонів до керівників тактичних груп", - сказав він.
У свою чергу, глава Консультативної місії ЄС в Україні Кястутис Ланчінскас зазначив, що місія ЄС готова і надалі допомагати Україні у вивченні кращих європейських практик забезпечення громадського порядку.
"Згідно з Конституцією України кожен громадянин має право на самовираження. Здається, що кожна група громадян сама вибирає спосіб самовираження. Більшість вибирають мирний спосіб протесту. Деякі - жорсткий і агресивний. Поліція завжди знаходиться на захисті громадського порядку і Конституції. Я розумію, наскільки важко поліцейським знайти правильний спосіб захисту, щоб запобігти негативних наслідків. Наша місія готова привнести кращі європейські практики забезпечення громадського порядку", - сказав К.Ланчінскас.
С.Яровий підкреслив, що МВС зацікавлене в подальшому вивченні міжнародного досвіду з організації та роботи оперативних штабів на масових заходах і посилення навичок в контексті "психології натовпу", а також аналізу ризиків у зв'язку з проведенням мирних зібрань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА