08:13 09.12.2017

До Дня Прапора в 2018 в Києві встановлять найбільший в країні флагшток держпрапора України

2 хв читати
До Дня Прапора в 2018 в Києві встановлять найбільший в країні флагшток держпрапора України

У Києві до Дня Державного Прапора України в 2018 році буде встановлено найбільший флагшток з національним прапором, заявив мер столиці Віталій Кличко.
"До Дня Прапора - 23 серпня 2018 року в Києві буде встановлено найбільший в країні флагшток Прапора України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою мера столиці в п'ятницю ввечері, з посиланням на заяву В.Кличка.
В.Кличко наголосив, що Державний Прапор України є одним із символів держави, оберіг, що сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробудженню почуттів гордості за країну, її минулого і сучасності.
"Це - символ, за який сьогодні проливають кров наші бійці. На День Прапора минулого року, наприклад, показали прапори, з якими хлопці йшли в бій. На горі Карачун, ризикуючи життям, вони встановлювали наш національний прапор. Були прапори зі слідами крові, з дірками від куль. Прапор - це наша гордість. це - символ держави ", - заявив мер Києва.
Він зазначив, що український прапор піднімається, коли талановиті діти України перемагають на міжнародних олімпіадах, коли українські спортсмени борються за золото на світових змаганнях, і коли українські виконавці підкорюють Євробачення.
"З особистого досвіду можу сказати - де б я не виходив на бій, завжди зі мною був мій оберіг - Прапор України. І я робив все, щоб він завжди був переможним", - підкреслив мер Києва.
В.Кличко також зазначив, що ідея встановлення найвищого флагштока Державного Прапора України пов'язана з тим, що прапор - не тільки символ держави, "а, я б сказав, - ще й символ нашої віри в себе, в свої сили, в перемогу України" .
"Державний Прапор повинно бачити з багатьох районів міста і тому його планується встановити на території музею історії України у Другій світовій війні", заявив В.Кличко. Він розповів, що флагшток буде сталевий висотою 75 м, а розмір прапора - 12,5 м х 19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштока становить 85 тонн.
"Введення в експлуатацію флагштока планується до Дня Прапора - 23 серпня 2018 року. І я хотів би, щоб не спекулювали, мовляв, навіщо це потрібно, а розуміли важливість встановлення головного флагштока України", - резюмував міський голова столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА