16:18 11.12.2017

Спецслужби РФ можуть вдатися до ліквідації Саакашвілі

2 хв читати
Спецслужби РФ можуть вдатися до ліквідації Саакашвілі

Спецслужби РФ намагаються вийти на лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі та його соратника Северіона Дангадзе, щоб з'ясувати деталі спілкування із українським бізнесменом Сергієм Курченком, заявляють у прокуратурі.

"Одним з варіантів дестабілізації ситуації в країні може бути ініціювання спецслужбами Російської Федерації спроба ліквідації Саакашвілі та Дангадзе", - сказав прокурор по час судового засідання Печерського районного суду Києва, де обирають запобіжний захід М.Саакашвілі.

Пославшись на інформацію Головного управління СБУ в Києві та Київській області, прокурор повідомив: "Спецслужби РФ вживають заходів для виходу через своїх довірених осіб в Україні на Саакашвілі і Дангадзе для з'ясування деталей розмов між ним і Курченком для подальшого встановлення громадян РФ, які можуть бути причетні до документування злочинної діяльності Курченка, Саакашвілі і Дангадзе".

З цієї причини прокурор просить про запобіжний захід для М.Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомлялося, 5 грудня, М.Саакашвілі був затриманий, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політик був оголошений в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, що переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання він був доставлений в СІЗО СБУ в Києві, де оголосив голодування.

У понеділок вранці М.Саакашвілі був доставлений у будівлю Печерського районного суду Києва. Увечері 11 грудня добігає кінця 72 години з моменту його затримання, протягом яких, відповідно до закону, політику мають обрати запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА