19:27 11.12.2017

Оперного співака Бурчуладзе викликали в прокуратуру Грузії у справі про розтрати в благодійному фонді

2 хв читати
Оперного співака Бурчуладзе викликали в прокуратуру Грузії у справі про розтрати в благодійному фонді

Грузинського оперного співака Паата Бурчаладзе викликали в прокуратуру країни у справі про можливі розтрати в заснованому ним благодійному фонді Іавнана ("Колиска"), що допомагає сиротам і позбавленим батьківського піклування дітям.

У прокуратурі заявляють, що розслідування проводиться через можливе привласнення та розтрати з використанням службового становища коштів з благодійного фонду у великих розмірах.

Там відзначили, що повістка була передана члену сім'ї співака в понеділок. Бурчуладзе повинен з'явитися в прокуратуру 13 грудня.

Тим часом, адвокат засновника фонду Сосо Бараташвілі заявив журналістам, що Бурчуладзе готовий дати свідчення, але в присутності судді. За його інформацією, співак нині не перебуває в Грузії, проте він готовий відкласти заплановані концерти та приїхати, щоб відповісти на питання прокуратури.

При цьому адвокат зазначив, що оперний співак зможе приїхати в Грузію лише до кінця грудня або на початку січня 2018 року, про що, за його твердженням, він попередив слідчі органи.

Підставою для порушення кримінальної справи стало звернення НВО "Асоціація молодих бізнесменів і фінансистів". Сталося це у вересні після того, як грузинський ресурс Pos TV показав фільм під назвою "Совість, заколисана Колисковою". Автори фільму стверджують, що керівництво фонду витрачало на благодійність меншу частину одержуваних грошей, а більшу частину - привласнювало.

Ситуацію прокоментував журналістам також директор фонду "Іавнана" Гурам Ахалая, за словами якого, діяльність фонду була прозорою всі 14 років з його заснування. "Нам нічого приховувати, співпрацюємо зі слідством, передали прокуратурі всі витребувані документи і сподіваємося, що справедливий і об'єктивний процес прояснить все і, в першу чергу, той факт, що фонд" Іавнана "завжди сумлінно служив своїй справі", - сказав Ахалая.

У минулому році Бурчуладзе вирішив зайнятися політикою і заснував партію "Держава для народу", яка не змогла подолати під час парламентських виборів встановлений бар'єр. Після поразки на виборах Бурчуладзе пішов з політики, заявивши, що їде з Грузії і займеться своєю основною професією. Як раніше повідомляли ЗМІ, Бурчуладзе наразі є художнім керівником оперної трупи Михайлівського театру в Петербурзі.

Бурчуладзе в 2006 році було присвоєно звання посла доброї волі ООН за благодійну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА