12:14 12.12.2017

Німеччина виділить 14,3 млн євро на новий спільний з ЮНІСЕФ проект щодо поліпшення доступу до води жителям Донбасу

2 хв читати
Німеччина виділить 14,3 млн євро на новий спільний з ЮНІСЕФ проект щодо поліпшення доступу до води жителям Донбасу

Федеральний уряд Німеччини надав дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) додатково 14,3 млн євро для нового проекту, спрямованого на поліпшення доступу до води громадянам, які проживають уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

"Наразі ми розпочинаємо новий проект із ЮНІСЕФ, той, який ми презентуємо сьогодні, який принесе додаткове фінансування з Німеччини на рівні 14,3 млн євро, і він стосується водної інфраструктури на Донбасі й має гарантувати доступ до води 2,5 млн людей у Східній Україні у 2018-2019 роках", - повідомив заступник глави посольства Німеччини в Україні Вольфганг Біндсейл на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він наголосив, що, незважаючи на зміну свого уряду, Німеччина продовжить підтримувати Україну.

За словами директора Німецького банку розвитку KfW в Україні Лутца Горн-Гааке, його банк підтримує проекти в Україні від імені уряду Німеччини.

"Наша діяльність передбачатиме підтримку інфраструктури ізоляційних матеріалів і обладнання, і ми, безумовно, розраховуємо на участь у проекті і місцевих органів влади, які допомагатимуть забезпеченню належної якості води", - сказав Л.Горн-Гааке.

Він висловив сподівання, що проект буде так само успішним, як і попередній. "Під час першої фази нашого співробітництва (з ЮНІСЕФ - ІФ) ми досягли хороших результатів роботи, яку було орієнтовано на сім'ї з дітьми у східній частині України", - розповів Л.Горн-Гааке.

Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс зазначила, що в рамках проекту вони надаватимуть підтримку "первинним і вторинним водопостачальникам у 15 районах Луганської та Донецької областей".

За її словами, проект не лише підтримуватиме водопостачання, а й допомагатиме "вразливим сім'ям, вразливим господарствам не лише в плані водопостачання, а й у плані підвищення санітарно-гігієнічних стандартів водопостачання".

Вона нагадала, що співпраця представництва ЮНІСЕФ в Україні з урядом Німеччини триває вже близько трьох років. "Ми працюємо з нагальними проблемами, які потребують гуманітарних рішень. Ми також працюємо на перспективу й намагаємося прогнозувати потреби, які можуть виникнути і яким потрібне буде термінове розв’язання", - сказала Д.Барберіс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА