11:12 13.12.2017

Захисту Януковича відмовили у відводі колегії суддів

2 хв читати
Захисту Януковича відмовили у відводі колегії суддів

Оболонський районний суд міста Києва відмовив захисту екс-президента України Віктора Януковича у відведенні колегії суддів у справі про державну зраду і заявив про необґрунтованість тверджень щодо чинення тиску на суд, зокрема, з боку Генеральної прокуратури України.

"Це клопотання не підлягає задоволенню, оскільки в судовому засіданні не встановлені обставини, які викликають обґрунтовані сумніви в неупередженості колегії суддів", - йдеться в рішенні, прийнятому судом на засіданні в середу за клопотанням адвоката Віталія Сердюка про відвід колегії суддів від 5 липня 2017 року, яке було розглянуто після повернення його в процес.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що раніше сторона захисту заявляла про те, що суд перебуває під тиском і йому встановлено терміни на розгляд справи про держзраду спочатку до 24 серпня 2017 року, потім до Нового року.

"Ви можете зараз зробити висновок, що для суду або не мають значення вказівки генерального прокурора, або ми ними не керуємося", - сказав він.

Суддя заявив, що таких вказівок від генпрокурора взагалі і не було, а суд розглядатиме цю справу стільки, скільки буде необхідно для з'ясування всіх обставин.

В.Дев'ятко також нагадав, що В.Януковичу неодноразово надавалася можливість участі в цьому процесі в режимі відеоконференції.

Як повідомлялося 29 червня 2017 року Оболонський районний суд м.Києва прийняв рішення розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням В.Януковича в державній зраді та низці інших злочинів проти державності України за спеціальною (заочною) процедурою.

У процесі про держзраду В.Януковича обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (йдеться про пособника як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА