09:42 14.12.2017

У Дніпропетровській області створено близько 2,8 тис. ОСББ

1 хв читати
У Дніпропетровській області створено близько 2,8 тис. ОСББ

 У Дніпропетровській області створено близько 2,8 тис. об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що є найвищим показником в Україні.

Як повідомив журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, в 2017 році в області створено 120 ОСББ.

"Бути самостійними та ефективними - на це спрямовані ключові реформи президента України Петра Порошенка. Одна з таких - створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Об'єднуючись, жителі будинків самі вирішують, скільки грошей щомісяця треба виділяти на електрика, сантехніка, ремонт або благоустрій території. Такий шлях уже обрали жителі майже 2,8 тисячі будинків області", - зазначив В.Резніченко.

Він нагадав, що держава сприяє створенню об'єднань вигідними кредитами. Багатоповерхові будинки можуть позичати у держави гроші на утеплення стін, підвалів і дахів, модернізацію систем опалення, заміну вікон, встановлення лічильників тепла і води. При цьому від 40 до 70% кредиту відшкодовує держава, а кредитні відсотки - обласний бюджет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА