10:18 14.12.2017

Печерський суд відклав оголошення тексту рішення про запобіжний захід для Саакашвілі

2 хв читати
Печерський суд відклав оголошення тексту рішення про запобіжний захід для Саакашвілі

Печерський районний суд Києва переніс на наступний тиждень оголошення повного тексту рішення про запобіжний захід для екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, повідомили в політичній силі в четвер уранці.

"Адвокати зайшли до суду. Їх поінформували, що з технічних причин не встигають підготувати повний текст рішення. Тому оголошення перенесли на наступний тиждень", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі партії.

При цьому співрозмовник агентства зазначив, що точна дата оголошення повного тексту рішення суду наразі невідома.

Як повідомлялося, 5 грудня правоохоронці затримали М.Саакашвілі у своїй квартирі в Києві, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доставили в СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодовку.

У неділю в центрі Києва відбувся марш і віче прибічників М.Саакашвілі з вимогою звільнення політика, а також ухвалення законів про імпічмент президента, про Антикорупційний суд, про вибори, а також відставку Ю.Луценка.

У понеділок уранці М.Саакашвілі доставили до будівлі Печерського районного суду Києва. Увечері того самого дня суддя Печерського райсуду Лариса Цокол не задовольнила клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування, і його відпустили прямо в залі суду. При цьому суддя зазначила, що це рішення може бути оскаржене прокуратурою в апеляційній інстанції протягом п’яти днів. Після цього Ю.Луценко заявив, що сторона обвинувачення подаватиме апеляцію на рішення Печерського суду про запобіжний захід для М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА