13:26 14.12.2017

Колишні секс-працівники провели в центрі Києва перфоманс за декриміналізацію проституції

1 хв читати

У четвер на майдані Незалежності в Києві близько 20 колишніх секс-працівників провели акцію з закликом скасувати ст. 1811 КУпАП "Заняття проституцією", згідно з якою проституція в Україні є правопорушенням і передбачає адміністративну відповідальність.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку акції дев’ятеро активістів зі зв'язаними руками та мішками на голові, на яких було написано по одній літері, вишикувалися так, щоб складалося слово "насильство". Згодом активіст, який стояв поруч із ними, одягнений у поліцейську форму з пістолетом у руках, повернув макет зброї в кобуру на поясі та демонстративно почав знімати з них мішки. За словами організаторів та учасників перфомансу, ця мініатюра покликана привернути увагу людей проти насильства та жорстокості, яких зазначають працівники секс-індустрії в Україні.

"Ми намагаємося домогтися скасування адміністративної відповідальності за проституцію і покласти край насильству. В березні ми подали законопроект про скасування адміністративної відповідальності за проституцію, ми подали цей законопроект всім суб'єктам законодавчої ініціативи, але вони нічого не зробили, вони відповіли просто відписками, що ця проблема їх не стосується", - сказав один з організаторів.

Міжнародний день захисту секс-працівників від насильства та жорстокості відзначається у світі 17 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА