14:04 14.12.2017

Путін знову заявив про відсутність російської армії на Донбасі

3 хв читати
Путін знову заявив про відсутність російської армії на Донбасі

Російська армія не присутня на Донбасі, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Російської армії на території Донбасу немає", - сказав він у четвер на щорічній прес-конференції.

У грудні 2015 року В.Путін під час щорічної прес-конференції вже заявляв про відсутність російських регулярних військ на сході України. "Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються там вирішенням певних питань у військовій сфері, але це не означає, що там присутні регулярні російські війська, відчуйте різницю", - сказав тоді В.Путін.

У четвер лідер РФ заявив, що на Донбасі "справді створено певні військові поліцейські формування, які є самодостатніми й готові відбити будь-які великомасштабні військові акції проти Донбасу".

В.Путін заявив також, що ефективність мінського формату переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі низька, насамперед через неконструктивну позицію Києва, який "не має ніякого бажання реалізовувати Мінські угоди, не має ніякого бажання розпочати справжній політичний процес".

Завершенням політичного процесу, за його словами, може бути реалізація договору про особливий статус Донбасу, закріпленого відповідним законом України, який ухвалений, але "досі не набув чинності під різними приводами".

"Параметри цього закону добре відомі", - зазначив В.Путін.

В.Путін закликав провести запланований раніше обмін полоненими між "ДНР/ЛНР" і представниками Києва.

"Але зробімо це, врешті-решт. Потім можна й далі піти. Треба хоч напередодні Нового року, Різдва зробити цей добрий крок назустріч людям", - сказав В.Путін і висловив претензії до Києва.

Він нагадав, що за дорученням президента України Петра Порошенка процесом обміну полоненими з української сторони займається спецпредставник Віктор Медведчук.

"Він звернувся з проханням вплинути на керівництво невизнаних республік "ЛНР" і "ДНР", оскільки обміну давно не було, з тим, щоб вони погодилися на цей обмін. Ми провели цю роботу, і я вперше, по-моєму, взагалі з ними розмовляв, із керівниками. Вони погодилися", - зазначив В.Путін.

Потім, за його словами, В.Медведчук, за узгодженням з українською стороною, привіз список - 67 осіб з однієї сторони та близько 300 - з іншої. "Це був український список, і з ним погодилися. Потім раптом сказали: ні, це не добре, ми маємо цей список змінити. І знову взяли, все зупинили", - сказав президент РФ.

В.Путін заявив, крім того, що США, по суті, є повноправними учасниками мінського процесу з урегулювання ситуації на Донбасі.

"США, по суті, є повноцінними та повноправними учасниками процесу врегулювання, незалежно від того, перебувають вони в рамках нормандського формату чи ні. Вони все одно дуже глибоко залучені й у курсі всіх подій, що там відбуваються", - сказав лідер РФ.

"Чи потрібно їх (США) формально включати в нормандський формат, я не знаю, але це, принаймні, не від нас залежить. Повірте мені, я ніколи не був проти цього", - заявив президент Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА