18:13 14.12.2017

РФ може почати широкомасштабні бойові дії проти України в будь-який момент - Турчинов

2 хв читати
РФ може почати широкомасштабні бойові дії проти України в будь-який момент - Турчинов

 Російська Федерація створює сильну військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною і може почати широкомасштабні бойові дії проти Української держави в будь-який момент, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Росія створює потужну військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною і може почати широкомасштабні бойові дії проти нашої держави за наказом з Кремля в будь-який момент. Причому рішення Путіна не буде залежати від дій України. Навпаки, більш важливим фактором для початку зовнішньополітичних і військових авантюр РФ є розвиток внутрішньополітичної ситуації в Росії", - сказав О.Турчинов, виступаючи з доповіддю на засіданні комісії Україна - НАТО на рівні послів країн-членів Альянсу і за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, повідомляє прес-служба РНБО.

Він вказав, що така загроза зростає і для держав-членів НАТО.

Секретар РНБО назвав політику РФ, спрямовану на відновлення свого регіонального і частково глобального домінування, "головним фактором, що визначає дестабілізацію ситуації з безпекою на сході Європи і на континенті". У цьому контексті він акцентував увагу на агресії Росії щодо України, відзначивши, що Росія методично перетворює Крим на потужну військову базу, а за час "кровопролитної війни на Донбасі" загинуло понад 10 300 осіб, з них понад 2500 цивільних і понад 200 дітей.

"Мирні міста України перетворені росіянами на полігон для випробування сучасних видів бойової техніки і озброєння", - також підкреслив О.Турчинов.

Він зазначив, що "на Донбасі діють не повстанські формування, а російські збройні формування і окупаційна адміністрація РФ". За його даними, Росія розгорнула на окупованій території Донецької та Луганської областей потужне військове угруповання, яка є складовою 8-ої загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил РФ.

Секретар РНБО подякував союзникам за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, зазначивши, що вкрай важливим є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України і недопущення зняття санкцій з РФ до повного відновлення територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, О.Турчинов перебуває з візитом у штаб-квартирі НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА