20:24 14.12.2017

Суд залишив у силі арешт начальника Харківського університету повітряних сил і вдвічі зменшив заставу його заму

2 хв читати
Суд залишив у силі арешт начальника Харківського університету повітряних сил і вдвічі зменшив заставу його заму

Апеляційний суд Харківської області відмовився задовольнити апеляційну скаргу щодо запобіжного заходу начальнику Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУВС) ЗСУ Андрію Алімпієву через хворобу адвоката.

"Визначення слідчого судді Дзержинського райсуду Харкова від 20 листопада 2017 року про обрання Андрію Алімпієву запобіжного заходу залишити без змін", - цитує рішення колегії суддів прес-служба Апеляційного суду Харківської області.

Разом з тим суд частково задовольнив апеляційну скаргу на запобіжний захід заступнику начальника ХНУВС Ігорю Никифорову, знизивши суму застави з 1 млн грн до 480 тис. грн.

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім.Кожедуба А.Алімпіева. "Військовою прокуратурою за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ при закупівлі пального затриманий начальник Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майор Алімпієв А.М. Будемо клопотати про арешт і відсторонення від займаної посади", - повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова визначив запобіжний захід А.Алімпіеву у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави 1,5 млн грн.

18 листопада головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про затримання заступника начальника ХНУВС ЗСУ.

"Керівник і заступник керівника ХНУВС відповідно вчора перший (генерал-майор) і сьогодні другий (полковник) - затримані військовою прокуратурою. Завтра суд обиратиме запобіжний захід обом", - написав А.Матіос на своїй сторінці в соцмережі Facebook, не вказавши прізвище затриманого .

При цьому він повідомив про вкрай низьку якість харчування курсантів в навчальному закладі, продемонструвавши фотографії зі знайденими в їжі тарганами і черв'яками, а також  один з 17 рапортів з цього приводу, які надійшли від курсантів.

"Військові прокурори Харківського гарнізону у зв'язку з розслідуванням розкрадань в Харківському Національному інституті Повітряних сил, йшли не на склади боєприпасів (куди вже є заборона заходити з Генштабу Міноборони) - а до курсантської їдальні! Виявляється, що так харчуються майбутні військові льотчики", - написав головний військовий прокурор.

В одному з наведених рапортів вказується, що їжа в їдальні ХНУПС подається в брудному посуді, на всіх курсантів не вистачає порцій і столових приладів.

"З цим неможливо миритися", - резюмував А.Матіос.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова за клопотанням військової прокуратури Харківського гарнізону обрав І.Нікіфорову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА