20:28 15.12.2017

Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 18 грудня

2 хв читати
Суд у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 18 грудня

Фрунзенський райсуд Харкова на черговому засіданні у справі про теракт біля Палацу спорту знову не зміг продовжити вивчення матеріалів справи через скарги на самопочуття одного з обвинувачених.

"На початку засідання Башликов став скаржитися на самопочуття, йому викликали "швидку". Потім суд поставив на обговорення питання про можливість продовжувати засідання з урахуванням скарг Башликова на погане самопочуття. Прокурор і представник потерпілих заперечували. Я, зокрема, заявив, що об'єктивних даних щодо поганого самопочуття обвинуваченого немає. Він пересувається самостійно, на питання відповідає, мова і рухи не уповільнені і т.д. Але суд вирішив, що засідання слід перенести на 18 грудня", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" представник потерпілих Олег Головков в п'ятницю.

Як повідомлялося, засідання у справі вже неодноразово переносилися через скарги одного з обвинувачених на погане самопочуття. У зв'язку з цим 18 жовтня 2017р прокуратура заявила клопотання про проведення судово-медичної експертизи щодо цього обвинуваченого, щоб зокрема встановити, чи дозволяє його стан здоров'я брати участь у судових засіданнях. Суд клопотання задовольнив.

22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції Гідності стався вибух. Внасілідок теракту загинули двоє людей (в т.ч. один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримано трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт був направлений до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені і їх захисники використовують усі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також підкреслив, що "судовий процес закінчений на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати його розглядати заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА